Руските въгледобивни предприятия съобщиха за отказа на Япония от добре

...
Руските въгледобивни предприятия съобщиха за отказа на Япония от добре
Коментари Харесай

Япония се лишава от достъпни и евтини въглища от Русия: За какво?

Руските въгледобивни предприятия оповестиха за отхвърли на Япония от добре контролираните и надеждни доставки на по този начин нужните първични материали за произвеждане на сила и метали. По-специално Анна Цивилева, ръководител на съвета на шефовете на въгледобивната компания Koлмар, съобщи това на Източния стопански конгрес във Владивосток:

„ Нашите дълготрайни сътрудници, като Япония и Южна Корея, с които изградихме дълготрайни и постоянни връзки, в този момент отхвърлиха да купуват съветски въглища. “

Koлмар е относително ново дружество за въглища в Якутия, което ще размени въглищната мина Нерюнгри, която е изчерпала ресурсите си, която в миналото е била основана на обезщетителни условия особено за доставка на въглища за Япония. Пунктът за претоварване на първични материали в южната част на Приморието трябваше да стане строящото се източно пристанище с мощни въглищни терминали.

После пристигнаха други времена, Япония се вписа в новата световна стратегия за понижаване на въглеродните излъчвания в атмосферата. Но даже и тук непредвидена злополука очакваше страната - унищожаването на атомната електроцентрала във Фукушима, което принуди управляващите да се откажат от нуклеарната сила и да се върнат към нормалните енергийни първични материали.

В резултат на това съветските компании започнаха да усилват доставките на въглища в Страната на изгряващото слънце. Само Mining Company Vostochnaya на Сахалин е нараснала производството и доставките на въглища няколко пъти. Никога не е имало подобен брой кораби, товарещи въглища по пътищата на Татарския проток даже в най-хубавите руски времена.

И в този момент, в името на глобите на Запада, Япония отхвърля да купува съветски въглища, които заради близостта си до нея и открития способ на рандеман бяха преференциални за нейните консуматори във всички браншове - от производството на електрическа енергия до производството на метали.

И към този момент в самата Япония паниката за това нараства: както написа изданието Asahi, представено от РИА Новости:

„ Решението на Токио да забрани доставките на въглища от Русия във връзка със специфична интервенция в Украйна ще докара до отрицателни последствия за самата Япония. “

Тук би трябвало да се има поради, че Япония, за разлика от други страни, не е създавала ресурси от първични материали - било то въглища или петрол на територията си заради островната си дребнавост и избира да ги употребява, както се споделя, " от колелата ".

Това събитие в допълнение изостря бъдещи проблеми в главните сфери на стопанската система на източната ни съседка. Тя беше принудена да помоли задграничните си настойници да й оставят достъп най-малко до сахалинския газ, който в този момент елементарно и бързо се доставя на японските консуматори във втечнена форма от южната част на съветския остров.

Японските управляващи споделят, че ще търсят опция на съветските енергийни първични материали, макар че е ясно, че доставката им от други елементи на света ще им коства много пари. Отново рисковете от такава доставка нарастват, тъй като никой не подсигурява сигурността по международните морски пътища. Да, и дълготрайни контракти за замяна на съветски първични материали също.

Основният въпрос остава открит: за какво Япония, с нейния прагматичен и постоянно премислен метод към решаването на сложните си проблеми, подхваща такава стъпка? Абсолютно явна дискриминация както за нейната стопанска система, по този начин и за популацията на страната.

Е, не поради Украйна, която е надалеч от това? Най-вероятно - единствено с цел да угодят на задграничните си сътрудници.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР