Руските твърдения за евакуация и изтегляне на войските от Херсон

...
Руските твърдения за евакуация и изтегляне на войските от Херсон
Коментари Харесай

Разузнаването в Киев: Твърденията, че руската армия оставя Херсон, са информационна операция

Руските изказвания за евакуация и евакуиране на войските от Херсон са осведомителна интервенция за основаване на подправено усещане, че там " всичко е изгубено ", съобщи ръководителят на Главното ръководство на разузнаването към украинското министерство на защитата Кирил Буданов.

Всъщност, съгласно него, има интензивно скупчване на войски, които да разгромят настъпващите украински сили.

" В доста връзки това е осведомителна интервенция и операция. Разполагаме с някои обстоятелства. Например, те изтеглят Промсвязбанк и други финансови структури, които руснаците са сложили там. Те изтеглят парите в брой, сървъри, трансферират по този начин наречените управляващи, трансферират всички, които не могат да се движат, изтеглят тежко ранените, пробват се да изпишат от лечебните заведения тези, които могат да вървят, колкото се може по-бързо и организират тази безумна осведомителна акция. Това значи, че основават илюзията, че всичко е изгубено. В същото време, в противен случай, там се вкарват нови военни елементи и се приготвят улиците на града за защита ", сподели Буданов.

Освен електричеството, в Херсон е липсващ и паметникът на съветския военачалник Александър Суворов, оповестяват в това време локалните канали в Telegram. Жителите на града допускат, че е бил отвеян от руснаците на левия бряг на Днепър.

Междувременно назначените от Русия управляващи на анексирания Херсон оповестиха основаването на териториална защита. " За всички мъже, които желаят да останат в Херсон, макар нарасналата опасност за сигурността от дейностите на украинските националисти, е основана опция да се причислят към частите за териториална защита на града ", се споделя в канала на окупационната администрация в Telegram.

 Снимка: БТА/AP

В известието се акцентира, че става дума за мъже, които са останали в града по лично предпочитание. Тези, които желаят да изоставен града, " могат да се насочат към левия бряг на река Днепър когато и да е ".

Това изказване явно би трябвало да сътвори усещане, че " Херсон няма да бъде оставен ".

През последните дни имаше доста спорна информация по отношение на обстановката в Херсон и на десния бряг на Днепър.

Русия изтегля войските си от десния бряг на Днепър и укрепва позициите си на левия бряг, заяви през вчерашния ден в телевизионно предаване Наталия Гуменюк, началник на пресцентъра на украинското оперативното командване " Юг ". " Те не престават да се изтеглят от десния към левия бряг, само че това не става толкоз бързо, тъй като употребяват единствено различни способи, не могат да употребяват мостовете ", сподели Гуменюк. В същото време, съгласно нея, ВСУ продължава да " придвижва фронтовата линия ". " Работата ни продължава, а в това време те се пробват да съсредоточат силите си на левия бряг ", сподели Хуменюк.

От думите й следва, че руснаците се изтеглят от десния към левия бряг.

В същото време " управляващите ", назначени от руснаците в Херсонска област настояват, че фронтовата линия остава непроменена и офанзивите на украинските войски са били отблъснати. А съветската войска няма да напусне Херсон.

Освен това локалните управляващи оповестяват, че, че в Берислав (град на десния бряг на река Днепър) са пристигнали съветски подкрепления.

Руските военни телеграм-канали също съдържат спорна информация. Някои пишат, че фронтът към момента е на мястото си, че на десния бряг идват подкрепления и никой няма да се откаже от Херсон. Други настояват, че съветските войски ще бъдат изтеглени от Херсон и целия десен бряг на Днепър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР