Руските тайни служби чрез военното си разузнаване ГРУ подготвят бомбен

...
Руските тайни служби чрез военното си разузнаване ГРУ подготвят бомбен
Коментари Харесай

Секретен доклад на ДАНС: Русия готви бомбен атентат на Дунав мост

Руските секрети служби посредством военното си разузнаване ГРУ приготвят бомбен атентат в България чрез взривяване на цистерна с гориво на Дунав мост, написа „ Уикенд ”. Това се твърди в конфиденциален отчет, направен от ДАНС, с който при започване на месец октомври са били осведомени президентът Румен Радев, служебният министър председател Гълъб Донев, военният министър Димитър Стоянов и шефът на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Докладът е строго конфиденциален и в него се разказват най-големите опасности за националната сигурност на България в разгара на ожесточената война в окупирана Украйна.

В същия отчет са изразени и опасения, че в случай че Народното събрание публично гласоподава отпущането на военна помощ и оръжия за Украйна, това ще сложи под още по-голям риск от съветска измама и експанзия България.

Страната ни, дружно с Унгария, единствена от Европейския съюз не дава оръжия в помощ за Украйна, въпреки родни оръжейни производители да пласират продукцията си през трети страни, която в последна сметка доближава до Киев.

Според службите в България, регионът към Дунав мост е обект на засилено внимание от страна на ГРУ през последните няколко месеца поради загадка военна помощ, която България и други натовски страни оказват на армията на Украйна.

Всеки ден в България през Дунав мост от Румъния влизат сред 120 и 150 тира, които зареждат нафта на бензиностанциите в и към Русе, след което, под акомпанимент на полицейски патрулки, колоната от цистерни напуща страната ни.

Дизеловото гориво не се заплаща от водачите, а сметката се поема от съдружниците от НАТО, които се разплащат един път седмично с бензиностанциите чрез особено основани за задачата търговски интернационалните сдружения.

Нафтата е предопределена за потребностите на армията на Украйна, която сполучливо се бори с съветските окупатори. Ежедневно от България се изнасят без документи по към 30 млн. литра дизелово гориво за Киев, като камионите влизат и излизат от страната ни без да разполагат със наложителният ARD документ за транспорт на горива и рискови леснозапалими товари.

Реклама

Заради огромния експорт на нафта за армията на Украйна, от ДАНС съзират заплаха Русия да реализира терористичен акт посредством взривяване на цистерна на Дунав мост.

При реализирането на този сюжет се допуска, че Москва няма да поеме отговорност за саботажа, а посредством агитация ще упрекна управляващите в България за занижения надзор на товарните коли, транспортиращи горива.

Проучване на „ Уикенд “ измежду търговци на горива откри, че в реалност колони от украински, молдовски и турски тирове всеки ден влизат празни в България и си потеглят с цялостни 20 000 литра нафта в цистерните.

„ Това не е от през днешния ден, а още от пролетта, само че през последните два месеца броя на камионите-фантоми, влизащи през Дунав мост, с цел да пълнят гориво набъбна неимоверно и доближи по над 100 дневно.

В сектора ги назоваваме фантоми, тъй като камионите не дават отговор на европейските условия за превоз на рискови товари, само че все пак минават граници без наложителното уверение ARD.

Тук не става въпрос за контрабанда, а за интернационална държавна скица – камионите с нафтата доставят горивото по суша до Киев за потребностите на армията на Украйна “, признава търговец на горива от Русе. Той дори даде снимков и видеоматериал до „ Уикенд “, а от фрагментите е видно, че камионите са украински и молдовски.

Според търговци на горива, с които „ Уикенд “ беседва, фактически съществува действителна заплаха от случай с цистерна с горива на Дунав мост, само че не поради измама от страна на съветските военни служби, а поради обстоятелството, че съвсем всички цистерни от Украйна, въвлечени в трафика на дизел за армията на Зеленски, не би следвало да се движат по европейските пътища поради противоречивите им механически редовности.

„ Някои от цистерните са 40-годишни, а доста от камионите не са пригодени за транспорт на рискови товари и не разполагат с никакви документи.

Въпреки това се прави интернационален компромис поради войната. Многократно сме сезирали способените институции, само че на вятъра – остава ни да се молим да не ни сполети гърмеж като този на Кримския мост “, кръстят се представители на петролния отрасъл.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР