Руските тактически ядрени оръжия, за които вече беше обявено, че

...
Руските тактически ядрени оръжия, за които вече беше обявено, че
Коментари Харесай

Русия: Ще разгърнем ядрено оръжие по границата на Беларус с Полша

Руските тактически нуклеарни оръжия, за които към този момент беше оповестено, че ще бъдат ситуирани в Беларус, ще бъдат разгърнати на границата с Полша. Това разгласи посланикът на Русия в Минск Борис Гризлов, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Бункерите, нужни за депозиране на оръжията, би трябвало да бъдат подготвени до 1 юли.

" Това ще бъде направено макар шума в Европа и Съединени американски щати ", сподели Гризлов, който е някогашен министър на вътрешните работи на Русия и ръководител на долната камара на съветския парламент. " Най-после хората стартират да обръщат внимание на обстоятелството, че би трябвало да има някакъв паритет. Ако приказваме за разполагането на американски нуклеарни оръжия в Европа, тогава би трябвало да вземем ограничения, които ще заздравят сигурността на нашата съюзна страна ", съобщи Гризлов.

По думите на посланика Русия и Беларус са част от територията на " съюзната страна ", като това е юридически избрана територия за разлика от териториите на страните, където Съединени американски щати разполагат нуклеарните си оръжия.

" За тях тези страни са просто кукли на конци, само че ние имаме общо пространство ", сподели Гризлов.

На фона на мощното напрежение сред Русия и Запада поради войната в Украйна съветският президент Владимир Путин неотдавна разгласи, че в прилежащата някогашна руска република Беларус ще бъдат ситуирани тактически нуклеарни оръжия.

Той оправда разполагането на оръжията, като съобщи, че Съединени американски щати от години вършат нещо сходно в Европа, отбелязва ДПА.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР