Руските специалисти заедно с унгарските си партньори разработват нова модификация

...
Руските специалисти заедно с унгарските си партньори разработват нова модификация
Коментари Харесай

В процес на разработка е нова модификация на гориво за унгарската АЕЦ „Пакш“


Руските експерти дружно с унгарските си сътрудници създават нова трансформация на топлоотделящи сборки (горивни касети) от второ потомство, които ще разрешат да се увеличи успеваемостта на потреблението на гориво в унгарската АЕЦ „ Пакш “. Според известие на ТВЕЛ повишението на успеваемостта се доближава с помощта на повишение на ураноемкостта (съдържанието на уранов диоксид в сборката) и усъвършенстване на водо-урановото съответствие спрямо горивните касети, които се употребяват през днешния ден в унгарската централа.

Експлоатационните характерности и индикаторите за надеждност на нуклеарното гориво съветско произвеждане разрешиха на АЕЦ „ Пакш “ да усили номиналната мощ на енергоблоковете до 500 МВт и да премине от 12-месечен горивен цикъл на 15-месечен горивен цикъл.

Днес АЕЦ „ Пакш “ е единствената в света АЕЦ с реактори ВВЕР-440, които работят в повишен 15-месечен горивен цикъл. В унгарската централа се доставя нуклеарно гориво от второ потомство, което е създадено от Машиностроителен цех в Електростал. Договорът сред ТВЕЛ и АЕЦ „ Пакш “ планува доставки на нуклеарно гориво за всички четири енергоблока на централата до края на употребата им, излиза наяве от обява на уеб страницата vg.hu.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР