Руските служби за сигурност задържаха бившия главен следовател на Москва

...
Руските служби за сигурност задържаха бившия главен следовател на Москва
Коментари Харесай

Русия задържа бивш топ следовател за връзки с мафията

Руските служби за сигурност задържаха някогашния основен следовател на Москва поради хипотетични връзки с мафиотски босове, съобщи Агенция Франс Прес.

Генерал Александър Дриманов (50 г.), някогашен началник на клона на Следствения комитет в съветската столица е бил задържан от Федералната работа за сигурност (ФСС) в жилището си в понеделник, оповестиха съветски осведомителни организации.

Той е арестуван по случай за приемане на подкупи от високопоставени представители в подмяна на освобождението на прочут нарушител, декларирал източник на Интерфакс.

Генералът, който се пенсионира предишния месец, е бил разпитан от ФСС в пандиза със засилени ограничения за сигурност Лефортово, споделил юристът му Александър Карабанов.

През 2016 година Дриманов бе очевидец по наказателно следствие против няколко висши следователи, упрекнати в приемане на подкупи в подмяна на освобождението на Андрей Кочуйков - сподвижник на мафиотския необут Захари Калашов, считан за един от най-влиятелните съветски нарушители.

Един от тях – Михаил Максименко, който е някогашен сътрудник на Дриманов, получи 13 години затвор и санкция от 165 милиона рубли ($2,6 млн.).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР