Руските служби за сигурност съобщиха кой е бил физическият извършител

...
Руските служби за сигурност съобщиха кой е бил физическият извършител
Коментари Харесай

ФСБ на Русия посочи майка и дъщеря, украинки, за извършители на атентата срещу Даря Дугина

Руските служби за сигурност оповестиха кой е бил физическият причинител на атентата, при който почина дъщерята на Александър Дугин - Даря Дугина. Убийството е дело на гражданката на Украйна Наталия Вовк, оповестява ФСБ, представена от " Известия ". Според службите на РФ атентатът е бил квалифициран и осъществен от украинските спецслужби.

Според информацията Вовк е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 дружно с щерка си София Шабан.

" В деня на убийството Вовк и Шабан са се намирали на литературно-музикалния фестивал " Традиция ", където Дугина е участвала като почетен посетител ", показват от службата за сигурност.

След взривяването на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, зад чйто волан се е намирала дъщерята на Александър Дугин, на 21 август Вовк дружно с щерка си е отпътувала от Подмосковието за Естония.

От ФСБ прецизират, че майката и дъщерята са наели апартамент в Москва в постройката, където е живеела починалата и са я следили с автомобил, марка Mini Cooper, оповестява още " Известия ".

Първоначалната версия, която беше стартирана след гибелта на Дугина, бе, че целта в действителност е бил татко й, а тя е починала поради обстоятелството, че е карала неговата кола.

Още преди съветските служби да разясняват терористичния акт, Украйна отхвърли да има нещо общо с атентата. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР