Руските служби за сигурност са задържали работещ в Лондон ръководен

...
Руските служби за сигурност са задържали работещ в Лондон ръководен
Коментари Харесай

Ръководен служител на Аерофлот е задържан за шпионаж в полза на Великобритания

Руските служби за сигурност са задържали работещ в Лондон управителен чиновник на националната самолетна компания " Аерофлот ", обвинен в шпионаж в интерес на Англия, предадоха, базирайки се на свои източници, ТАСС и РИА Новости.

Агенциите оповестиха през днешния ден, че арестуваният се споделя Дмитрий Федоткин, и че той отхвърля да е направил нещо неправилно. Според профила на арестувания в " Линкдин " той е работил като шеф на представителството на " Аерофлот " във Англия през последните пет години, а преди този момент е работил съвсем три години като шеф на клона за Англия на самолетната компания.

Неназован съветски източник, представен от съветски осведомителни организации, заяви, че Федоткин е предавал секрети сведения, отнасящи се до обществената и политическа конюнктура в Русия на английската работа за външно разузнаване МИ-6, само че не е имал достъп до държавни секрети, свързани с авиационната индустрия.

" Аерофлот " съобщи, че не разполага с информация по случая, а английското посолство в Москва съобщи, че информация могат да дават съветските управляващи.

Регистрите на Лефортовския областен съд в Москва демонстрират, че съдът в сряда е завел дело против мъж на име Д. А. Федоткин по обвиняване в държавна измяна. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 20 години затвор, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР