Руските системи за противовъздушна отбрана са свалили снощи 36 украински

...
Руските системи за противовъздушна отбрана са свалили снощи 36 украински
Коментари Харесай

Русия е свалила 36 украински дрона над Черно море и Крим

Руските системи за противовъздушна защита са свалили нощес 36 украински дрона над Черно море и северозападната част на Крим , съобщи руското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

В изказването си в " Телеграм " министерството не уточни дали има ранени или вреди вследствие на офанзивите.

Ройтерс не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

През нощта съветските сили обстреляха град Херсон, при което бяха ранени осем души и развалени здания, съобщи Ройтерс, като се базира на Роман Мрочко, началник на военната администрация на град Херсон.

Щети от обстрела са били нанесени на минимум 15 здания, от които две са били опустошения. 

Кадри, постнати в обществени мрежи, демонстрират минимум три места в града с купчини от отломки и вътрешността на постройка, осеяна с парчета вследствие на обстрела.

Спасителните екипи са избавили две дами - на 70 и 80 години, които са били блокирани в постройка и са потушили разразилия се пожар вследствие на обстрела.

Украинската телевизия " Суспилне " заяви, че съветските сили са обстрелвали и Берислав, град северно от река Днепър в Херсонска област, като там е бил ранен един човек.

Руските сили превзеха Херсон при започване на офанзивната си в Украйна предходната година, само че след това го изоставиха, както и западния бряг на река Днепър и в този момент постоянно обстрелват тези региони от позиции на източния бряг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР