Руските сили започнаха да се разгръщат по границата между Турция

...
Руските сили започнаха да се разгръщат по границата между Турция
Коментари Харесай

Руските сили започнаха да се разгръщат по границата между Турция и Сирия

Руските сили започнаха да се разпростират по границата сред Турция и Сирия , като част от съглашението за унищожаване на кюрдските войски, пресичащи Ефрат към посока град Кобане, оповестява БиБиСи.

Съгласно съглашението, контрактувано от Русия и Турция, съветските и сирийските сили ще сменят кюрдските бойци от огромен сектор от границата .

Турските войски ще продължат да управляват регион, който заеха по време на неотдавнашна атака против кюрдските бойци, които Турция смята за терористи.

Руските сили минаха Ефрат по обяд и " напреднаха към сирийско-турската граница ", оповестяват съветските медии, цитирайки националното министерство на защитата.

Времето се вписва с уговореното в договорката сред турския президент Реджеп Ердоган и съветския Владимир Путин в черноморския курорт Сочи във вторник.
 Снимка 449249
Източник:
 След 6-часови договаряния Путин и Ердоган договориха зона за сигурност в Северна Сирия
След 6-часови договаряния Путин и Ердоган договориха зона за сигурност в Северна Сирия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и съветският водач Владимир Путин организираха среща, която продължи 6 часа

По обяд съветските и сирийските сили трябваше да се придвижат, с цел да следят кюрдските отстъпления в регион от Ефрат , на изток от град Манбидж, до иракската граница на изток.

Това обаче няма да включва зоната сред градовете Рас ал Айн и Тал Абяд , която в този момент е под надзор на турската войска . Съгласно договорката турците ще запазят контрола си там.

Турските военни настояват, че Съединени американски щати са споделили, че всички кюрдски бойци са напуснали този регион .

Няма да се включва и региона към Камишли . Меморандумът за съгласие сред Турция и Русия слага града с кюрдско болшинство като изключение, само че не дава детайлности.

Кюрдските бойци получиха 150 часа от обяд в сряда, с цел да се изтеглят 30 км обратно по границата .

След приключване на периода на 29 октомври, турските и съветските войски ще стартират взаимни патрули в региони , разказани като " на запад и на изток от региона " на турската атака.

В изказването от Русия и Турция се споделя също, че кюрдските сили " ще бъдат отстранени " от Манбидж и Тал Рифат , на 50 км западно от Манбидж - и двата се намират отвън зоната на интервенция.

В сряда министерството на защитата на Русия съобщи, че сирийското държавно управление ще сътвори 15 гранични поста с Турция .
 Турция не е срещу кюрдите да се причислят към локалната власт в Северна Сирия
Турция не е срещу кюрдите да се причислят към локалната власт в Северна Сирия

Чавушоглу: Анкара ще продължи да пази статуквото в района

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в случай че кюрдите не се отдръпват , сирийците и руснаците ще ги оставят да се изправят против " тежестта на турската войска ".

Президентът на Сирия Башар Асад в предишното е изразявал безпокойствие по отношение на задграничната интервенция в Сирия, само че съгласно Кремъл, той е благодарил на президента Путин и " показва цялостната си поддръжка " за договорката .

Иранското външно министерство съобщи, че съглашението е позитивна стъпка и че поддържа всеки ход за възобновяване на стабилността в района .

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че е прекомерно рано да се прави оценка договорката , и прикани за " действително политическо решение в Сирия с договаряния ".

Американският дипломат в НАТО Кей Бейли Хатчисън съобщи, че Съединени американски щати поддържат проекта на Германия за интернационално следена зона за сигурност в региона, макар че тя съобщи, че директното присъединяване на Съединени американски щати е малко евентуално .
 Столтенберг приветства решенията на Турция и Съединени американски щати за Сирия, не прави оценка тези с Русия
Столтенберг приветства решенията на Турция и Съединени американски щати за Сирия, не прави оценка тези с Русия

НАТО разисква хибридни закани и отбрана на цивилен далекосъобщения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР