Руските сили за сигурност арестуваха 66 души на първомайските демонстрации

...
Руските сили за сигурност арестуваха 66 души на първомайските демонстрации
Коментари Харесай

66 арестувани на първомайските демонстрации в Петербург

Руските сили за сигурност арестуваха 66 души на първомайските демонстрации в Санкт Петербург, оповестиха съветски медии. Сред задържаните се оказа и депутатът Максим Резник. Сред задържаните е и журналистът от изданието " Два стола " Олег Насонов и фокореспондентът Георги Марков.

Шествието на обединените опозиции " Свободен Петербург - свободни избори " бе в съгласие с Комитета по въпросите на законността, правораздавателните органи и силите за сигурност. Полицаите разгониха стачкуващите от третата колона на Невски проспект.

Първите две колони, измежду които бяха и членове на партия " Единна Русия " и последователи на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) минаха през Невски проспект без произшествия.

Арестите започнаха в 10 часа сутринта. Двама деятели - Светлана Уткина и Роман Самойлов бяха задържани при излизането от домовете си, без да им бъде разрешено да стигнат до мястото на осъществяване на акцията.

Маршът на обединените демократи, които бяха в третата колона, се контролираше от сътрудници на ОМОН. По време на шествието сътрудници на правоохранителните органи извеждаха хората от движещата са колона. Обединените демократи трябваше да дойдат до площад Ленин и да проведат там позволено мероприятие.

Депутатът Максим Резник по-късно бе пуснат. От полицията са обяснили, че Резник бил нарушил разпоредбите на общественото мероприятие. " С него е извършена профиктическа сказка, след което е бил пуснат без да е притеглен към административна отговорност ", оповестиха от Вътрешното министерство на Русия пред тяхната държавна осведомителна организация ТАСС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР