Руските сили вероятно започват да излизат от оперативната си пауза

...
Руските сили вероятно започват да излизат от оперативната си пауза
Коментари Харесай

ISW: Руските сили с колебания излизат от оперативната пауза“

Руските сили евентуално стартират да излизат от оперативната си пауза от 15 юли . След поредност от лимитирани набези северозападно от Славянск, югоизточно от Сиверск и по продължение на автомагистралата Бахмут - Лисичанск, югоизточно от Бахмут и югозападно от Донецк, очевидно съветските сили се пробват да възобновят настъплението си в Донбас.

Нападенията към момента са с дребен мащаб и значително са несполучливи . Ако оперативната пауза в действителност е завършила, руснаците евентуално ще продължат и разширят сходни набези през идващите 72 часа.

Напълно е допустимо обаче съветското командване да редува офанзиви и къси паузи в продължение на няколко дни, преди да се премине към пълномащабна интервенция.

Изводът от това положение на фронтовата линия, който анализаторите от ISW вършат, е, че има напън върху съветските военни да се възобновят офанзивите , даже и преди рационално да са възстановили в задоволителна степен бойната си мощност.

Едновременно с това съветските ракетни офанзиви в последните два - три се ускориха, като удариха даже и за първи път от началото на войната. Тази нощ, и.
 Обстрел по Николаев - ракети удрят два университета
Обстрел по Николаев - ракети удрят два университета

Изстреляни са били минимум 10 ракети

Украинските удари с HIMARS евентуално са умъртвили или ранили четирима заместник-командири на съветската 106-а въздушнодесантна дивизия. Руските осведомителни организации оповестиха за гибелта на заместник-командирите на 106-та дивизия полковник Сергей Кузминов, полковник Андрей Василиев и полковник Максим Кудрин. По всичко проличава, че се удостоверяват украинските изказвания, че ударите по Шахтьорск от 9 юли 106-та дивизия.
 ISW: Руските райони набират доброволци за войната
ISW: Руските райони набират доброволци за войната

Русия в действителност има намерение да управлява Донбас и в случай че успее, ще се опита да реализира още по-големи триумфи

Отново анализаторите от Института разискват огромната акция за съставяне на доброволчески батальони във всичките 85 " федерални субекта " . Набирането на доброволци за някои батальони стартира през юни, само че се ускори през юли, като всекидневно се оповестява за нови доброволчески елементи. Батальоните явно ще се състоят от към 400 мъже на възраст сред 18 и 60 години. Те ще принадлежат към разнообразни елементи като мотострелкови, танкови и морска пехота, само че също по този начин и към обозни формирования.

От новобранците не се изисква да имат предходна военна работа и те ще преминат единствено 30-дневно образование преди да бъдат изпратени в Украйна. Този ще докара до основаването на " бойци " с по-ниско качество от елементарните наборни бойци в съветската войска на цени, близки до тези на професионалните бойци.

Ако напъните доведат до основаването на 85 батальона, всеки от които се състои от 400 души, това би довело до включването в битката на още 34 000 доброволци, което ще коства към 102 млн. $ на месец единствено за заплати.

Тези старания за набиране на бойци евентуално ще бъдат скъпи, в случай че се приближат до поставените цели. Изглежда, че съветското министерство на защитата ще заплаща заплатите на доброволците, до момента в който " федералните субекти " ще заплащат бонусите за набиране. Обикновено заплатите стартират от към 3000 $ на месец на боец или към 1,2 млн. $ на месец за поделение от 400 души. Бонусите за записване, предлагани най-малко от някои елементи, наподобява са почти една месечна заплата.

Като се има поради, че 30-дневното образование, което доброволците ще получат преди да влязат в пердах, няма да докара до основаването на боеспособни бойци, тази цена е доста висока. Освен това доброволците ще получат статут на ветерани и привилегии, в случай че служат в Украйна, в допълнение към заплатите и
бонусите си - ангажимент, който ще усили бюджета на Руската федерация за десетилетия.
 Британското разузнаване: Руската авиация е неефективна
Британското разузнаване: Руската авиация е неефективна

Следващата съветска цел е Бахмут (Артьомовск)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР