Руските сили вероятно ще изоставят плацдарма си на западния бряг

...
Руските сили вероятно ще изоставят плацдарма си на западния бряг
Коментари Харесай

Руските сили се изтеглят от западния бряг на Днепър

Руските сили евентуално ще изоставят плацдарма си на западния бряг на украинската река Днепър. Това съобщи заместник-началникът на регионалната администрация на Херсон Кирил Стремоусов, представен от " Ройтерс ".

Ако съветско оттегляне бъде доказано, това ще бъде повратна точка във войната.

Нямаше неотложен отговор от страна на Киев на известието за това, което би било едно от най-унизителните отстъпления на Русия от началото на войната и единствено седмици, откакто Москва разгласи, че е анексирала региона.

" Най-вероятно нашите елементи, нашите бойци, ще заминат за левия (източен) бряг ", съобщи Стремоусов в изявление за прокремълска онлайн медия.

Русия се бори месеци наред, с цел да задържи парчето земя под неин надзор на западния бряг на реката и изпрати десетки хиляди бойци, с цел да укрепи региона, трансформирал се в един от главните цели на Москва.
 Британското разузнаване: Русия се готви за оттегляне от Херсон
Британското разузнаване: Русия се готви за оттегляне от Херсон

Извозването на останките на княз Потьомкин е значим знак

Районът включва град Херсон, столица на едноименната област и единствения огромен град, който Русия завладя недокоснат след нахлуването си през февруари. Той също по този начин включва язовир през Днепър, контролиращ, който Русия окупира през 2014 година

От месеци Украйна прави офанзиви против основните мостови уреди по продължение на реката, затруднявайки Русия да доставя многочислените си сили на западния бряг. Украинските сили напредват по реката, откогато пробиха съветската фронтова линия при започване на месеца, макар че през последните дни

от окупираните региони на западния бряг, а тази седмица им подреди да изоставен и 15-километровата буферна зона на източния бряг. От своя страна Киев твърди, че което е военно закононарушение.
 Голям е политическият <a href=залог за Путин в борбата за Херсон " >
Голям е политическият залог за Путин в борбата за Херсон

Освобождението на Херсон от Украйна би могло да накара Путин да употребява " мръсна бомба "

Стремоусов прикани цивилните, останали в град Херсон, да изоставен го неотложно, предупреждавайки, че по този начин излагат живота си на заплаха.

Украйна до момента се изказваше внимателно по отношение на това дали Русия в действителност отстъпва от позиции в региона. Украинските войски на фронтовата линия предходната седмица обявиха, че не виждат доказателства, че като съгласно тях те по-скоро укрепват позициите си.

В края на септември  Херсонската, Донецката, Луганската и Запорожката област в Украйна , откакто провежда по този начин наречените референдуми, отхвърлени като подправени и противозаконни от Киев и Запада.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР