Руските сили вероятно ще изостави плацдарма си на западния бряг

...
Руските сили вероятно ще изостави плацдарма си на западния бряг
Коментари Харесай

Русия сигнализира за възможно отстъпление от западния бряг на река Днепър в Южна Украйна


Руските сили евентуално ще изостави плацдарма си на западния бряг на река Днепър в Южна Украйна, съобщи в четвъртък конфигуриран от Русия върховен чиновник за района на Херсон, сигнализирайки по този метод за допустимо всеобщо съветско оттегляне, което, в случай че бъде доказано, ще съставлява основна повратна точка във войната, оповестява Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8014
Украинските публични лица останаха внимателни във връзка с знаците, че Русия изоставя региона, и имаше безмълвие от страна на по-високопоставени чиновници в Москва по отношение на оповестяването на това, което би се равнявало на едно от най-унизителните оттегляне на съветската войска след началото на нейната инвазия в Украйна.

" Най-вероятно нашите елементи, нашите бойци, ще заминат за левия (за източния) бряг на река Днепър ", сподели Кирил Стремоусов, назначеният от Русия заместител граждански админ на Херсонска област, в изявление за проруското онлайн издание Solovyov Live.

Районът включва град Херсон, столица на едноименния район и единственият огромен град, който Русия беше превзела след нахлуването си през февруари в Украйна. Той също по този начин включва едната страна на огромен язовир на р. Днепър, който управлява водоснабдяването за напояване на Кримския полуостров, анексиране от Русия през 2014 година

Преди това Русия твърдо отхвърляше, че нейните сили възнамеряват да се изтеглят от региона, който президентът Владимир Путин твърди, че е анексирал към Русия в края на септември дружно с още три украински района, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР