Руските сили вероятно са се отказали от усилията да обкръжат

...
Руските сили вероятно са се отказали от усилията да обкръжат
Коментари Харесай

Ето каква е основната цел на руската армия в този момент

Руските сили евентуално са се отказали от напъните да обкръжат огромни украински формирования в Източна Украйна и вместо това се пробват да обезпечат по-малки обкръжения и да се съсредоточат върху Северодонецк, съобщи News.bg.

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната. Тази смяна в съветския метод дава опция за еволюционен прогрес - само че с цената на занемаряване на няколко планувани линии на нахлуване и отвод от плануваното от Кремъл надълбоко обграждане на украинските сили в Източна Украйна.

Украинските сили евентуално организират следено евакуиране югозападно от Попасна покрай Бахмут, с цел да защитят украинските линии за доставяне против съветските офанзиви в югоизточната част на Бахмут. Руските окупационни управляващи в Мариупол оповестиха, че ще проведат правосъдни процеси за военни закононарушения против предалите се от " Азовстал " украински бойци. Целта е да поддържат подправените вести от Кремъл за украинските закононарушения против цивилни.

Руските сили се пробват да си върнат Тернова в северната част на Харковска област и се стремят да стабилизират отбранителните позиции наоколо до съветската граница против украинската контраатака. Руските сили образуват запаси и разполагат ракетни системи С-400 в северозападен Крим, с цел да подсилят южната ос. Няколко военнослужещи от ДНР намерено разпространиха видеообръщение към водача на ДНР Денис Пушилин, в което декларират, че са били принудени да вземат участие в бойни дейности без подобаваща поддръжка, което демонстрира възходяща безнравственост измежду съветските и техните марионетните сили.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вторник, че Русия употребява всичко, което има разполагаем, в борбата за четири града в източния украински район Донбас, съобщи Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция. " Ситуацията в Донбас е доста сложна ", сподели Зеленски във вечерното си послание към нацията. " Практически цялата мощност на съветската войска, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите желаят да унищожат всичко там ", съобщи той. Зеленски сподели, че украинската войска отблъсква офанзивите, само че " ще бъде нужно време и доста повече старания от нашия народ, с цел да преодолеем тяхното преимущество в количеството на оборудването и оръжията ". Той сподели на украинците, че би трябвало да бъдат горди, че са устояли на Русия в продължение на три месеца във война, която мнозина в Русия и на Запад са очаквали да трае три дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР