Руските сили удариха централен пазар и жилищен район в град

...
Руските сили удариха централен пазар и жилищен район в град
Коментари Харесай

Масов обстрел над Славянск - новата фронтова линия в Източна Украйна


Руските сили удариха централен пазар и жилищен регион в град Славянск в Източна Украйна, убивайки минимум двама души и ранявайки седем, оповестява " Ройтерс ".

Засега не е ясно какви муниции са били употребявани при офанзивата против фронтовия град в региона на Донецк или какъв брой хора са били на пазара, когато е бил ударен.

„ Руснаците още веднъж съзнателно се прицелват в региони, където се събират цивилни. Това е чист тероризъм. “, написа регионалният губернатор на Донецк Павло Кириленко в обява във Facebook, която в детайли разказва жертвите на ударите във вторник.

По-рано кметът на града сподели, че Славянск е бил подложен на всеобщ обстрел и разгласява фотоси от пожар в града. Държавните лица приканиха жителите да се изтеглят, откакто Русия изстреля няколко ракетни залпа по града през последните дни.

„ Най-важното в този момент е да спасим животи “, сподели Кириленко.

Русия отхвърля съзнателно да нападна цивилни от началото на съветската инвазия в Украйна. От своя страна, Киев твърди, че Москва е употребила неточни ракети от руската ера, с цел да удари военна и сериозна инфраструктура, убивайки доста цивилни при своенравни удари.

Русия е осигурила съвсем цялостен надзор над прилежащата област Луганск, откакто предходната седмица украински управляващи оповестиха, че се изтеглят от град Лисичанск. Сега тя насочва вниманието си към Славянск като опция за завладяване на останалата част от област Донецк.

Военният представител Александър Мотузяник сподели на брифинг, че съветските сили са съсредоточили напъните си върху районите Луганск и Донецк, обстрелвайки с артилерия цялата фронтова линия. Той сподели, че украинската войска се пробва да попречи на Русия да сътвори условия за нахлуване над Славянск.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР