Руските сили страдат от пореден недостиг на танкове - това

...
Руските сили страдат от пореден недостиг на танкове - това
Коментари Харесай

Руските сили страдат от недостиг на танкове, но се хвалят с измислени успехи

Руските сили страдат от следващ дефицит на танкове - това обаче наподобява не може да ги спре да се хвалят за своите триумфи над Украйна, макар че даже нямат особени доказателства за такива.

Руският министърът на защитата Сергей Шойгу призна, че войските на Москва не разполагат с задоволително военно съоръжение. По време на свое посещаване във боен цех в Западен Сибир той съобщи, че производството на бронирани машини би трябвало да бъде увеличено, с цел да " се задоволят потребностите на съветските сили, които организират специфична военна интервенция ".

Коментарът му до известна степен повтаря думи на президента Владимир Путин от предходната седмица, който уточни, че армията му не разполагат с задоволително " високоточни муниции, информационно съоръжение, самолети, безпилотни летателни апарати и така нататък ". Въпреки това Кремъл настойчиво твърди, че Украйна е претърпяла " пагубни загуби " през първите две седмици от своята контраатака.

Обстановката на фронта обаче е много по-различна от описанията на Русия. Украинските сили са съумели да реализират прогрес в някои окупирани области, изключително в Запорожие, заяви украинският заместник-министър на защитата Хана Малиар.

В изявление за английския вестник " Гардиън " тя споделя, че през последната седмица центърът на най-тежките боеве се е изместил към пътя за Мариупол, на южния бряг на Донецка област, където украинската атака постепенно изтласква обратно съветските сили.

" На процедура във всички браншове, където нашите елементи нападат в южната част на страната, те записаха тактически триумфи. Постепенно те се придвижват напред. В момента напредването е до 2 км във всяка посока ", показва тя.

Според Роман Свитан - полковник от Въоръжените сили на Украйна, в доста елементи от фронта украинците съумяват да пробият първата и да доближат втората линия на защита. В същото време минните полета, заложени от руснаците през шестте месеца подготовка за защита, са сериозен фактор, с който Киев би трябвало да се преценява. Свитан показва, че точно това въздейства на скоростта на придвижване на армията.

 Снимка от Херсон, Украйна
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР