Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и

...
Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и
Коментари Харесай

Руснаците атакуват трета ядрена централа

Руските сили в този момент са завладяли две украински нуклеарни централи и напредват към трета. Това е декларирал украинският президент Володимир Зеленски по време на видеоконферентна връзка с американски сенатори през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, представена от Нова.

Под съветски надзор са Запорожката нуклеарна централа в югоизточния град Енергодар, която е най-голямата нуклеарна централа в Европа, както и Чернобил, която не е дейна, само че в която има поддържащ личен състав.

Рли рлевземането на Запорожие руснаците подпалиха в петък през нощта административно-тренировъчния център, който е на територията на самата централа, само че с помощта на украинските пожарникари огънят е бил овладян, а все още радиация няма.

Зеленски разясни, че третата централа под опасност от завладяване е Южноукраинската нуклеарна централа, намираща се на 120 километра северно от град Николаев.

В Украйна има четири нуклеарни централи с общо 15 реактора.

Днес Международната организация за атомна сила съобщи, че съгласно украинския нуклеарен регулатор системите за сигурност на Запорожката централа са невредими и радиационните равнища са естествени.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски организира телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън, с цел да обсъдят финансовата поддръжка за Украйна и глобите против Русия.

Като част от непрекъснатия разговор организирах още един диалог Байдън. В дневния ред бяха включени въпросите за сигурността, финансовата поддръжка за Украйна и продължаването на глобите против Русия, написа Зеленски в Туитър.

В половинчасовия диалог Байдън е подчертал стъпките, които неговата администрация и съдружниците са подхванали, „ с цел да покачат глобите за Русия за нейната експанзия в Украйна “, оповестиха и от Белия дом.

Байдън подчертал и напъните на частни компании да замразят работата си в Москва, като преустановят интервенциите след нашествието на 24 февруари.

Часове по-рано украинският водач се обърна към американските законодатели посредством видео с апел за по-нататъшна помощ за Украйна и с молба Съединени американски щати да включи в санкционния лист вноса на съветски нефт.

Американските законодатели дадоха обещание спомагателен пакет от помощ от 10 милиарда $, само че Белият дом до момента изключваше възбрана на петрола, опасявайки се, че това ще увеличи цените и ще навреди на американските консуматори, които към този момент страдат от рекордната инфлация.

Миналата седмица Вашингтон отпусна 350 милиона $ за военно съоръжение за Киев – най-големия сходен пакет в историята на Съединени американски щати.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР