Руските сили се опитват да завземат възможно най-много територии в

...
Руските сили се опитват да завземат възможно най-много територии в
Коментари Харесай

Путин иска да принуди Украйна да преговаря, даде извънредна заповед на армията си

Руските сили се пробват да завземат допустимо най-вече територии в Украйна „ непременно “, преди жизненоважната американска военна помощ да попадне в ръцете на силите на Киев, предизвестяват публични лица и анализатори, представени от The Independent.

Отбелязва се, че до момента в който първите траншове от пакета от 61 милиарда щатски $ към този момент са почнали да идват, може да отнеме седмици или може би даже месеци, до момента в който огромна част от помощта бъде доставена.

Междувременно съветските войски се възползват изцяло от преимуществото си на артилерията и жива мощ на фронтовата линия и бързат да обкръжат сектори от следената от Украйна територия в Донецка област.

Кремъл бърза, руснаците непременно се пробват да подобрят своите бойни позиции, с цел да принудят Украйна да се съгласи на преустановяване на огъня. В момента „ договаряния “ с Путин за Украйна ще значи да се откаже от близо 1/5 от своята територия, окупирана от съветските нашественици.

Руските войски в този момент интензивно настъпват към южните околности на Часов Яр. Преди президентските избори в Русия Путин беше дал заповед на армията си да превземе колкото се може повече обитаеми места, с цел да го показа като политическа победа. Сега става въпрос за военна тактика – руснаците знаят, че американската помощ ще помогне на ЗСУ.

„ Бахмут нямаше действително стратегическо значение, само че Часов Яр има “, сподели Майкъл Кларк, професор по военни науки в Кралския лицей в Лондон. Няма подозрение, че американската военна помощ, когато дойде, най-малко отчасти ще обезсили преимуществата, на които съветските войски сега се радват на фронтовата линия. Но анализаторите остават внимателни, че в случай че Русия продължи да завладява градове и територии (особено Часов Яр), това доста ще усили натиска върху силите на Киев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР