Руските сили са установили контрол над цялата територия на Соледар,

...
Руските сили са установили контрол над цялата територия на Соледар,
Коментари Харесай

Украинският командир Мадяр: Соледар падна, фронтът се премества западно от града

Руските сили са открили надзор над цялата територия на Соледар, а фронтовата линия се е преместила западно от покрайнините на града. Това разгласи в канала си в Телеграм украинският пълководец Мадяр.

 

" Соледар. Към 17:30 ч. десантно-щурмовите елементи на съперника заеха промишлената зона наоколо до рудник № 7, който се намира в административната граница на град Соледар и е в неговите западни околности. Фронтът се реалокира наоколо, само че отвън чертите на града. На това направление върви позиционна война.

 

П. П. " В Соледар врагът загуби загуби забележителна част от своите червеи от ЧВК. Задавиха се с месо, скърбя. А ловът в този момент стартира!

Пу*ка ви, руснаци! ", написа боецът.

 


Командирът Мадяр
 
" Можете да слушате каквото си желаете, да мислите каквото си желаете, само че знамето на Украйна се вее над най-отдалечената западна част, само че вътре в град Соледар. Воините на ЗСУ държат отбранителните рубежи. А ние пердашим „ червеите “ (руснаците - б. р.) за вчерашния трагичен… (въздиша) … за Днипро. Трепем псетата ".
 
Въпреки всички известия - първо на ЧВК " Вагнер ", а след това и на съветското командване за завладяването на Соледар и слагането му под надзор, боевете в града се водеха до неделя следобяд.

 

Най-честият статус на украинците беше „ Соледар се държи! “. Градът беше областен от три страни, а по улиците му се водеха борби за всяка педя земя.

 

⚡️
15 січня 2023 р.
Наш Прапор над західною околицею міста Соледар

МАДЯР????????
15.01.23
14:22 кч
—????Jun???? (@fGr6JW3waJ1FKMN)
⚡️
15 січня 2023 р.
Наш Прапор над західною околицею міста Соледар

МАДЯР????????
15.01.23
14:22 кч

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР