Руските сили са убили осем цивилни при нападения в южната

...
Руските сили са убили осем цивилни при нападения в южната
Коментари Харесай

8 цивилни са убити при руски атаки в Херсонска област

Руските сили са умъртвили осем цивилни при набези в южната украинска област Херсон. Нанесени са удари по хипермаркет и жп гара и са засегнати близки села, оповестиха публични лица.

Очакват се още набези

На 3 май трима са били убити при артилерийски удар, до момента в който пазарували в хипермаркета в Херсон, заяви украинската прокуратура. На земята пред хипермаркета е имало локви кръв и парчета.

Един човек е умрял при бомбардировката на жп гарата в града, а трима енергетици са били убити, до момента в който са правили ремонтни действия в близко село. Още един човек е бил погубен жилищна постройка в друго обитаемо място, оповестиха локалните управляващи.

За момента не се оповестява за потърпевши

Русия не разяснява случая незабавно. През последните няколко дни тя ускори въздушните удари, до момента в който Украйна се приготвя за контраатака, която се надява да промени динамичността на продължаващата повече от 14 месеца война.

Областният шеф разгласи комендантски час в Херсон, който ще продължи от петък вечерта до понеделник сутринта по аргументи, свързани с „ опазването на публичния ред “. Той не даде други пояснения.

През последните дни Киев дава сигнали, че е подготвен за нахлуване

Украинските войски си върнаха Херсон през ноември предходната година след близо осеммесечна съветска окупация. Сега регионът е подложен на съвсем непрекъснат обстрел от съветските сили.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР