Руските сили са се приближили до Киев с около 5

...
Руските сили са се приближили до Киев с около 5
Коментари Харесай

16-и ден от инвазията в Украйна: Руските сили напредват към Киев, атаки в Днипро и Луцк

Руските сили са се доближили до Киев с към 5 км през последните 24 часа, съобщи върховен представител на Пентагона.

Конвоят беше струпан до Киев при започване на предходната седмица, само че настъплението му изглажда беше спряно на фона на известия за дефицит на храна и гориво.

Има известия за гърмежи в Луцк и Днипро.

Украински малките екрани и медии оповестяват за детонации в Луцк на северозапад, както и в Днипро – град на река Днепър.

Сирените за въздушно нахлуване са прозвучали в няколко града в Украйна часове преди детонациите. Кметът на Луцк Игор Полищук заяви за детонации покрай летището. По данни на управляващите в

Днепропетровска област руснаците са нанесли три въздушни удара рано сутринта като има умрял, написа УНИАН.

В същото време  Международният комитет на Червения кръст предизвестява, че запасите от храна и вода в обсадения Мариупол са рисково намалели.

Руските военни са обстрелвали Института по физика и технологии в Харков, в който има пробен нуклеарен реактор.

Според известие в Туитър на украинския парламент боевете в региона не стопират. Руските елементи са изгонени от град Николаев и не престават да бъдат изтласквани от града, заяви ръководителят на регионалната администрация Виталий Ким.

В следващото си видеообръщение тази нощ украинският президент Зеленски заяви, че украинските управляващи са съумели да изтеглят съвсем 40 хиляди души през вчерашния ден от редица градове на страната.

Повече от 1 милион деца към този момент са  напуснали Украйна поради съветската инвазия, оповестява УНИЦЕФ.

По думите му сполучливо са били доставени и филантропични помощи - стотици тонове артикули и лекарства.

Зеленски също по този начин дефинира появилите се в съветски медии известия за разработка на оръжия за всеобщо поразяване в Украйна като подправени вести.

„ Обвиняват нас, че сякаш създаваме биологично оръжие и готвим химическа офанзива, това ме тревожи, защото ние неведнъж сме се убеждавали – в случай че искаш да знаеш какви са проектите на Русия, виж в какво тя упреква другите “. Очаква се Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да организира изключително съвещание през днешния ден по искане на Русия, с цел да разиска изказванието на Москва, че Съединени американски щати финансират създаването на биологични оръжия в Украйна.

Според западните страни Русия е изфабрикувала тези обвинявания, с цел да оправдае личната си бъдеща приложимост на биологични и химически оръжия в Украйна.

По-рано генералният секретар на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи, че Москва и Киев са подготвени да работят с организацията, с цел да подсигуряват нуклеарната сигурност. Агенцията изрази угриженост за обстановката откакто стана ясно, че съветски военни са завзели най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожие  - както и тази в Чернобил. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР