Руските сили са разположили нови ракетни системи за противовъздушна отбрана

...
Руските сили са разположили нови ракетни системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Русия разполага С-400 в авиобазата Камишли в Сирия

Руските сили са разположили нови ракетни системи за противовъздушна защита в авиобаза Ал Камишли в далечния североизток на Сирия на фона на ескалиращо напрежение сред съветски и американски сили в североизточния район на Сирия, оповестява Сирийската обсерватория за правата на индивида .

Според съветски медии, става въпрос за С-400 .

От обсерваторията оповестяват за продължаващо напрежение сред американски и съветски сили, като всяка страна се пробва да разшири своето въздействие и надзор върху региона и по-специално стратегическата автомагистрала Ал-Хаска-Алепо .

Наскоро регионът е сцена на засилено напрежение и ежедневни битки сред двете страни. Също по този начин американските сили са попречили на напредването на съветски патрули в няколко региона .

Според източници на Сирийската обсерватория , силите на Съединени американски щати са ситуирани на входовете и изходите на стратегическия град Тал Тамр , който е връзка сред Ал-Хасака - Ал Камишли - Алепо. Те също по този начин са ситуирани на входа на Абу Расин (Заркан) и кръстовището в село Габиш и ръководят патрули по автомагистрала Алепо-Ал-Хасака, известна като " М4 ".

Според източниците на обсерваторията, американски патрул е прихванал съветски в село Мустафавия в Ал Маликия (Дейрик) в провинцията Ал-Хасака и му е попречил да стигне до граничния пункт на Смилка .

В събота американските сили пресекли съветски патрул в село Тал Фухар , до момента в който патрулът се насочва към провинцията, град Ал Маликия (Дейрик). Според източници, съветският патрул е спрян за два часа , което е предизвикало запушване на пътя, преди Сирийските демократични сили - Съюз на демократичните сили да посредничат сред двете сили . След това съветският патрул продължава пътя си към провинцията Ал-Маликия, до момента в който американските сили се насочват към базата Румайлан .

Силите на Русия нормално употребяват черен път, само че този път поемат по автомагистралата поради неприятно време.

На 17 януари колона от съветски сили от към 40 автомобила се насочва към град Тал Тамр в провинция Ал Хасака, когато американски патрул прихваща съветския патрул , което провокира напрежение сред двете страни , съветските сили напущат и се насочват към град Айн Иса, след ходатайство от Съюз на демократичните сили.

Сирийската обсерватория следи на 14 януари, че американски патрул стопира съветски патрул на кръстовището на Хитин по пътя сред Ал-Хасака и Ал-Камиши . Спор сред двете страни приключи с връщане на съветския патрул, откакто му е попречено да продължи пътя си по автомагистрала М4.

Според съветски медии, след тези случаи, съветските патрули са съпроводени от военен хелкоптер за заплашване на американските сили и предизвестяват, че вместо единствено наблюдаване, ще бъдат напълно оборудвани за военни дейности .
 Русия сътвори хеликоптерна база в Северна Сирия след изтеглянето на Съединени американски щати
Русия сътвори хеликоптерна база в Северна Сирия след изтеглянето на Съединени американски щати

" Исторически миг, от този ден нататък, авиационната ни група ще е непрекъснато тук "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР