Руските сили са превзели изцяло ключовия черноморски пристанищен град Мариупол,

...
Руските сили са превзели изцяло ключовия черноморски пристанищен град Мариупол,
Коментари Харесай

Шойгу: Руските войски превзеха Мариупол

Руските сили са завладяли напълно основния черноморски пристанищен град Мариупол, заяви министърът на защитата Сергей Шойгу пред президента Владимир Путин в четвъртък. Въпреки това повече от 2 000 украински „ бойци” към момента се намират в цех „ Азовстал” в града, прибавя той, представен от Russia Today.
При обкръжаването на Мариупол при започване на март, съгласно оценките на министъра, вътре са останали към 8 100 украински бойци, задгранични наемници и националистически бойци, в това число членове на известния батальон „ Азов”.
„ Повече от 1 400 бойци са поставили оръжие”, съобщи Шойгу, като добави, че над 142 000 цивилни също са били евакуирани от града, който е под блокада от седмици.
Според Шойгу съветските сили и опълченците от републиките в Донбас ще имат потребност от три до четири дни, с цел да завладяват завода „ Азовстал”. През последните дни Русия на два пъти се опита да сътвори филантропичен кулоар за искащите да изоставен завода, само че и двата опита се провалиха.
На този декор съветският президент назова щурма на индустриалната зона на „ Азовстал” голословен и подреди да бъде анулиран. Той изиска индустриалната зона бъде блокирана, тъй че „ и муха да не прелети”. Путин изясни анулацията на щурма на „ Азовстал” със съображения за запазване на живота на съветските военни.
„ Русия подсигурява живот и почтено отношение към украинските военни, които напущат „ Азовстал”, съобщи Путин, представен от ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР