Руските сили са получили заповед да прекратят огъня, за да

...
Руските сили са получили заповед да прекратят огъня, за да
Коментари Харесай

45 автобуса трябва да евакуират цивилни от Мариупол

Руските сили са получили заповед да прекратят огъня, с цел да разрешат евакуацията на цивилни от обсадения Мариупол до украинския град Запорожие.

Автобусите, наети за превозване на евакуираните, са под защитата на украинските сили, под егидата на Червения кръст, оповестиха от съветското министерство на защитата преди няколко часа.

„ Снощи бяхме осведомени от Международния комитет на Червения кръст, че Русия е подготвена да отвори достъп до филантропични конвои от Мариупол, в посока град Запорожие, през Бердянск ", съобщи вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук във видео, оповестено в Telegram.

Киев изпраща 45 рейса за евакуация. Седемнадесет от тях към този момент са тръгнали за Мариупол от Запорожие, на към 220 км северозападно, сподели Верешчук, до момента в който двадесет и осем към момента чакат позволение да преминат през съветски контролно-пропускателен пункт, ситуиран в местността Василивка, покрай Запорожие. „ Ще създадем всичко, с цел да могат рейсовете да влязат в Мариупол и да изтеглят тези, които остават в града “, продължи вицепремиерът.

Досега цивилните можеха да напущат Мариупол единствено със личните си транспортни средства, като поемаха огромни опасности, защото споразуменията за евакуация не се съблюдаваха от страна на съветските сили.
ТЕМА преди 15 минути 166 преди 36 минути 372 преди 3 часа 1009
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР