Руските сили са обстрелвали Висшият институт по физика и технологии

...
Руските сили са обстрелвали Висшият институт по физика и технологии
Коментари Харесай

Войната: Руски ракети над ядрен реактор за експерименти в Харков    


Руските сили са обстрелвали Висшият институт по физика и технологии в украинския град Харков, където има пробен нуклеарен реактор, оповестява Народното събрание в Киев, представен от Ройтерс.

В резултат на ударите прилежащото общежитие е обхванато от пожар.

Украинският Народното събрание показва още, че сраженията наоколо до института не престават. Не е ясно дали има жертви и ранени.

А войната продължава с съветски удари по военни и цивилни цели на цялата територия на Украйна.

Най-тежко е ситуацията в обсадения Мариупол. Още преди седмица съветската войска завладя пристанището, а елементи на милицията на самообявилата се Донецка национална република към този момент са в предградията на града.

И обръчът към столицата Киев се стяга от ден на ден. На 15-ия ден от нашествието бронирани машини напредват към украинската столица от север, запад и от изток.

Град Бровари, койото е на 15 километра североизточно от Киев, съвсем е високомерен от съветските елементи. Украинските управляващи разпространиха видео от безпилотен аероплан с тежки провали и унищожени танкове.

Не стихват и офанзивите против Ирпен, единствено на десетина километра западно от центъра на Киев. От региона бягат десетки хиляди локални поданици, само че и доста остават, макар войната.

"Ние оставаме, защото би трябвало да останем на нашата земя. Не желаеме да изоставим нашата земя. Разумът си отиде от нашите земи, само че ние не желаеме да си идем от нашата земя ", споделя локалният гражданин Олександър, представен от Агенция Франс Прес.

В Западна Украйна, в Лвов, най-голямата детска болница приема пациенти от разрушените и затворени лечебни заведения - освен в Мариупол, а и от цялата страна. Заради заплахата от ракетни офанзиви и тук, лекарите са взели единствените вероятни ограничения – да облепят прозорците с тиксо, с цел да не се разпилян при бомбардировка и да посочат входовете на бомбоубежищата.

"В момента за нашите пациенти всичко наподобява умерено, само че не можем ли да кажем, дали на следващия ден боевете няма да стартират и при нас, дали ще можем да им оказваме помощ? ", споделя доктор Олена Козлова, заместник-директор на болничното заведение. glas bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР