Руските сили са нанесли удар по сградата на Червения кръст

...
Руските сили са нанесли удар по сградата на Червения кръст
Коментари Харесай

Мариупол: Смърт навсякъде, отвличат жени и деца в Русия

Руските сили са нанесли удар по постройката на Червения кръст в обсадения украински пристанищен град Мариупол, оповестиха украинските управляващи, като публични лица предизвестиха за разрастваща се филантропична злополука.

Сградата на Международния комитет на Червения кръст бе подложена на обстрел от самолети и артилерия, разясни украинският омбудсман Людмила Денисова.

Нападението е осъществено ден откакто Международния комитет на Червения кръст прикани Украйна и Русия да се спогодят за доставянето на помощи и безвредната евакуация на цивилните от Мариупол.



По-рано апокалиптични фрагменти от дрон демонстрираха разрушенията в града, където над 80% от постройките са отчасти или изцяло разрушени.

Днес от кметството в Мариупол оповестиха, че съветските войски са отвлекли 70 дами и медици от родилен дом и са ги отвели в Русия. Тази информация няма по какъв начин да бъде доказана по самостоятелен метод.



Вече повече от 20 000 поданици на града са отведени "против волята им " в Русия, където са им конфискували документите за идентичност, след което са преместени "в далечни съветски градове ", оповестиха от кметството в канала им в Телеграм.

Друга родилна болница в Мариупол беше ударена от съветски бомбардировки на 9 март, което провокира интернационално наказание. При нападението починаха минимум трима души, в това число едно дете. Руски публични лица в началото оповестиха нападението за инсценировка на Украйна, след което го оправдаха, като обявиха, че болничното заведение е била употребена от полк "Азов " и че в нея не е имало медицински личен състав и пациенти.

От фрагменти от дрон се вижда, че съветските сили са пощадили единствено една постройка в центъра на Мариупол - православната катедрала. Това е още едно доказателство, че обстрелът на жилищни квартали и цивилна инфраструктура е изцяло целеустремен.



На фрагментите се виждат и руините на градския спектакъл, който беше опустошен при въздушен удар на 16 март. По това време той е употребен като леговище за цивилни и беше нападнат, макар че извън с големи букви бе изписана думата "деца ". Оценките за броя на хората в театъра се разграничават, като по първични данни в него са се укривали до 1 300 души, от тях при обстрела са починали най-малко 300.

Във вторник украинският президент Володимир Зеленски назова съветската блокада на Мариупол "престъпление против човечеството ". Президентът съобщи, че се счита, че до момента в града са починали към 20 000 души, като броят на жертвите не може да бъде без значение тестван.

Около 160 000 души, които към момента са в капан в Мариупол и нямат задоволително храна, вода и медикаменти. Руските сили са обкръжили града и отварят "хуманитарни коридори " единствено към Русия.

Франция, Гърция и Турция се пробват да провеждат всеобща евакуация на цивилни от Мариупол, само че диалозите сред френския президент Еманюел Макрон и съветския водач Владимир Путин завършиха във вторник без съглашение по въпроса.

Цивилните, съумели да избягат от Мариупол, разказват обстановката в града като "смърт на всички места ".

"Погребахме съседите си, виждаме гибел на всички места и даже децата ми я виждат ", споделя Мария Цимерман, която преди две седмици е избягала в Запорожие, само че в този момент подхваща рисковото пътешестване назад, с цел да достави продоволствия и да помогне на други да се изтеглят.

This is what Putin thinks the world should looks like. Drone footage shot in the destroyed city of.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР