Руските сили са извършили нападение срещу цели в три направления

...
Руските сили са извършили нападение срещу цели в три направления
Коментари Харесай

Русия продължава атаките в три направление, Украйна неутрализира близо 50 атаки 

Руските сили са направили нахлуване против цели в три посоки в Украйна, заяви Генералният щаб на украинската войска. Неутрализирани са близо 50 противников офанзиви, се споделя в съботния отчет на Генералния щаб.

Русия продължава да концентрира главните си старания върху настъпателни интервенции в региона на Бахмут, Авдеевка и Мариинка, написа още в отчета на Генералния щаб.

В ежедневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната във Вашингтон обаче се споделя, че Москва евентуално се е отказала от завладяването на Бахмут. Вместо това се концентрира върху подготовката за отбрана против предстоящо украинско контранастъпление.

След като шефът на частната военна група " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи изтеглянето от Бахмут на 10 май, чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи подготвеност, неговите бойци от специфичните елементи " Ахмат " да заемат позициите там.

В очакване на украинската контраатака съветските управляващи в окупираната част на Запорожието подредиха да бъдат опразнени от жителите им 18 селища.

От нощес в следения от Украйна град Херсон наоколо до фронтовата линия на река Днепър е разгласен полицейски час за две денонощия и половина.

Германският оръжеен тръст Rheinmetall може да даде на Украйна до 600 хиляди артилерийски муниции годишно, сподели основният изпълнителен шеф Армин Папергер след посещаване на еврокомисаря по промишлеността Тиери Бретон в завода на компанията в западногерманската провинция Долна Саксония.

Европейски Съюз се ангажира да доставя на Украйна един милион артилерийски снаряда годишно. Те ще бъдат създавани в Съюза и Норвегия, само че снабдителната верига може да включва и предприятия отвън Европа. Президентът Румен Радев отхвърли да включи България в общите европейски поръчки на снаряди.

Германия и Дания имат намерение да трансферират 80 бойни танка Leopard I в Украйна още този месец, заяви полското радио, като се базира на изпълняващия длъжността министър на защитата на Дания Трьолс Лунд Поулсен. По думите му танковете ще бъдат подготвени за потребление от украинските войски до 1 юни. Освен танковете ще бъдат предадени и аварийни елементи и муниции.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР