Руските сили продължават ударите срещу Мариупол, който е под обсада

...
Руските сили продължават ударите срещу Мариупол, който е под обсада
Коментари Харесай

Руските сили укрепват позиции, ударите продължават

Руските сили не престават ударите против Мариупол, който е под блокада от 2 март и локалното население е на ръба на филантропична рецесия. Настъплението на руснаците продължава, като се пробват да укрепят позициите си в окупираните територии.

Съединени американски щати предизвестиха всички американски жители да изоставен Киев, а украинците настояват, че се приготвя офанзива против столицата.

За понеделник са планувани нови мирни договаряния сред Русия и Украйна , като упованията са да се проведат онлайн.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обезпечаването на среща сред него и съветския президент Владимир Путин е основна задача в договарянията.

" Нашата делегация има ясна задача - да създадем всичко, с цел да се състои среща на президентите ", сподели Зеленски във видеообръщение, оповестено рано тази заран.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в ефира на съветската държавна телевизия, че не изключва опцията за среща сред Путин и Зеленски.

Съединени американски щати оповестиха, че Русия е поискала от Китай военна помощ и помощ за отбягване на глобите, само че Пекин отхвърля тази информация.

Все повече цивилни жертви

" Врагът образува и придвижва стратегически запаси към нашите граници ", заяви украинският общоприет щаб.

Очакват се нови офанзиви против Харков, Суми и киевското предградие Бровари.

Според бюлетина на Генералния щаб в Луганска област в източната част на Украйна съветските сили са се съсредоточили най-вече върху настъплението към Северодонецк. В градовете Тополске и Шпакивка в Харковска област руснаците са понесли загуби и са се отдръпнали. Информацията не може да бъде тествана без значение.

При съветска офанзива против боен полигон в Яворов, покрай западния град Лвов, през вчерашния ден починаха минимум 35 души, а 134 бяха ранени. От своя страна Москва сподели, че броят на починалите е към 180 души.

Седем лечебни заведения в Украйна са били разрушени от началото на съветската инвазия, заяви украинският здравен министър Виктор Ляшко, представен от Укринформ.

Материални вреди са нанесени на още 104 здравни заведения. Шестима медици са били убити, а 12 са били тежко ранени при артилерийски обстрел, добави той.



" Окупаторите към този момент унищожиха седем лечебни заведения в Украйна, които не могат да бъдат възобновени. Ще би трябвало да построим нови лечебни заведения в тези градове. Още 104 здравни заведения са развалени, само че те към момента могат да бъдат ремонтирани. Някои от тях към този момент възстановихме бързо след обстрела. Тридесет и четири коли за спешна помощ бяха подложени на обстрел, като множеството от тях са неизправни. Шестима здравни служащи са убити, 12 са тежко ранени, има и такива с леки рани ", съобщи Ляшко.

Зеленски: Има заплаха ракети да доближат НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани НАТО да откри неразрешена за полети зона над неговата страна. Той предизвести, че в противоположен случай има заплаха съветските ракети да паднат на територията на страни членки на пакта, съобщи Франс прес.

" Ако не пандизите нашето небе, е единствено въпрос на време съветските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, върху къщи и жители на НАТО ", съобщи Зеленски във видео, оповестено малко след среднощ.

Той направи това изказване, откакто Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската войска на 20-ина километра от Полша - страна членка на НАТО и Европейски Съюз. Според украинците при тези удари са починали 35 и са били ранени 134 души.

Полският военачалник Валдемар Скшипчак, някогашен пълководец на военновъздушните сили, сподели през вчерашния ден, че тази база е служела за образованието на задграничния легион, в който се записват доброволци, с цел да се борят против руснаците. Там също по този начин идва част от военната помощ, която доставя Западът на Украйна след началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Зеленски съобщи още, че нападението, при което почина през вчерашния ден американският публицист Брент Рено, е било съзнателно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР