Руските сили продължават интензивния обстрел по цели в Източна Украйна,

...
Руските сили продължават интензивния обстрел по цели в Източна Украйна,
Коментари Харесай

Смъртоносна война на изтощение. Русия се доближава до втората най-голяма украинска електроцентрала

Руските сили не престават интензивния обстрел по цели в Източна Украйна, само че сухопътните съветски войски не означават прогрес в настъплението си, оповестиха украинските управляващи.

Битката за източния район Донбас се трансформира в "смъртоносна война на безсилие " съгласно високопоставени чиновници на американската войска, а от английското разузнаване показват, че Москва подхваща тактика, в която насочва напъните си, с цел да овладее основна значима украинска инфраструктура.

Такъв обект е втората по величина електроцентрала в Украйна - Топлоелектрическа централа Вухлехирска , към който през последното денонощие напредват съветски сили.

Почти пет месеца след началото на съветската инвазия, силите на Москва окупират към една пета от Украйна.
Никопол, Харков, Запорожие
Украинските управляващи оповестиха за голям брой съветски удари през последното денонощие. Двама души са били убити, а минимум девет ранени, откакто на град Никопол в южна Украйна.

Двама души са били убити, а 19 ранени след съветски обстрел над Харков, заяви и ръководителят на локалната администрация Олех Синехубов. По думите му ударът по жилищна сграdа в града е бил нанесен с реактивни системи за залпов изстрел "Ураган ".

Същевременно конфигурираната от Русия администрация в отчасти окупирания украински район Запорожие заяви, че Украйна е нанесла удар с дрон върху атомна електроцентрала там. Реакторът не е бил развален.

Тези данни не могат да бъдат доказани посредством самостоятелни източници.
Руската тактика: завладяване на украинска национална инфраструктура
Според военачалник Марк Мили , ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, основно значимият украински район Донбас към момента не е дефинитивно изгубен от украинците. По думите на Мили борбата за него продължава като "смъртоносна война на безсилие ".

От английското разузнаване оповестиха в ежедневния си бюлетин в четвъртък, че съветските сили не престават с офанзивите си по източния фронт. Те се приближават до Топлоелектрическа централа Вухлехирска, който се намира на към 50 км североизточно от Донецк.

Стратегията на Москва сега наподобява фокусирана върху завладяването на основна национална инфраструктура, се споделя в бюлетина на английското разузнаване.
Съединени американски щати изпращат спомагателни системи HIMARS
В сряда стана ясно, че Съединени американски щати ще изпратят на Киев още четири високомобилни артилерийски ракетни системи HIMARS. Украйна сподели, че доставените до момента системи от този тип са основни за отблъскването на съветските войски.

Решението за изпращането на спомагателните системи беше обявено от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин .

"Русия продължава безмилостния си обстрел и това е жестока тактичност, която припомня за ужасите на Първата международна война. Така че Украйна се нуждае от огнева мощност и муниции, с цел да устои на този артилерийски огън и да отвърне на удара ", сподели Остин.

Около 200 украински военнослужещи са били подготвени да работят с HIMARS и нито една от системите не е била унищожена от съветските сили, посочи военачалник Марк Мили.

По-рано във вторник украинският министър на защитата Олексий Резников изиска от Вашингтон да изпрати още системи HIMARS, като сподели, че силите на Киев са ги употребявали, с цел да унищожат към 30 съветски командни станции и хранилища за муниции. HIMARS имат по-голям обхват и са по-точни от артилерията от руската епоха, която Украйна имаше в арсенала си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР