Руските сили продължават антитерористичната операция в пограничната с Украйна Белгородска

...
Руските сили продължават антитерористичната операция в пограничната с Украйна Белгородска
Коментари Харесай

Руските власти: Антитерористичната операция в Белгородска област продължава

Руските сили не престават " антитерористичната интервенция " в пограничната с Украйна Белгородска област, заяви губернаторът ѝ, представен от Ройтерс.

" Прочистването на територията (на областта) от министерството на защитата в съдействие с правоохранителните органи продължава ", съобщи Вячеслав Гладков в обществената мрежа " Телеграм ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера съветските управляващи оповестиха, че в Белгородска област са навлезли украински диверсанти. В " Туитър " консултант на президента на Украйна съобщи, че държавното управление в Киев следи деликатно протичащото се в Белгородска област, само че акцентира, че Украйна " няма нищо общо с него ".

Украинското издание " Громадске " заяви, като се базира на украинското военно разузнаване, че офанзивата е дело на две въоръжени съветски опозиционни групировки, " Легионът " Свобода за Русия " и " Руският доброволчески корпус " - и двете формирани от съветски жители.

Вчера Гладков съобщи, че минимум осем души са ранени, и сподели още, че има нанесени вреди на няколко здания. По думите му доста локални поданици са напуснали домовете си.

Губернаторът уточни, че е лимитирал напредването и известията в региона.

Гладков разясни, че нощес две здания са били нападнати с дронове, и акцентира, че към момента не е допустимо хората да се приберат по домовете си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР