Руските сили постигнаха тактически напредък северозападно от Авдеевка близо до

...
Руските сили постигнаха тактически напредък северозападно от Авдеевка близо до
Коментари Харесай

ISW: Украинската армия тактически отстъпва край Авдеевка преди да дойде военната помощ от САЩ

Руските сили реализираха тактически прогрес северозападно от Авдеевка покрай Архангелске в нощта на 3 против 4 май. Той идва евентуално след решението на Украйна да се изтегли от региона на 3 май.
Руски блогър разгласява фрагменти на 4 май, на които детайли от съветската " Лавина " батальон на 132-ра мотострелкова бригада (1-ви армейски корпус на Донецката национална република (ДНР) издигат знаме в Архангелске.
Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 4 май, демонстрират, че съветските сили са напреднали в региона.
Това разяснява Институтът за проучване на войната (ISW).
ISW прави оценка, че съветското завладяване демонстрира, че евентуално управляват Керамик и Новокалинове (и двете югоизточно от Архангелске). Геолокирани фрагменти, оповестени на 3 май, демонстрират евакуиране на украинските сили от северно Арханхелске. Руски блогъри настояват, че съветските сили са напреднали в селището през нощта на 3 против 4 май след украинското евакуиране.
Известен съветски блогър твърди, че съветските сили са провели настъпателни интервенции на няколко стадия. Настъпили са от Очеретинo (северозападно от Авдеевка и югозападно от Архангелске) преди седмица, а от Керамик (източно от Очеретино) са завладяли селището на 3 май. Украинските сили може да са решили да разменят пространство за време, до момента в който чакат идването на американската помощ на фронтовата линия през идващите седмици. Това е уместно решение при непълен запас, изложен на риск да бъде преодолян.
ISW продължава да прави оценка, че съветските сили евентуално се пробват да се възползват от ограничавания времеви прозорец преди идването на доставките на западна военна помощ. Може да създадат по-нататъшен тактически прогрес в тази област в близко бъдеще.
Руските сили към този момент са заели бойна мощност на стойност почти една дивизия (състояща се основно от четири бригади на Централния боен окръг на фронтовата линия северозападно от Авдеевка и съгласно известията не престават да вкарват спомагателни сили в тази обща зона.
Кремъл продължава да поставя старания да показа своята непредизвикана нападателна война против Украйна като нещо друго от това, което е, като в същото време продължава да отстоява юрисдикцията на съветския федерален закон над суверенни страни. Руските държавни медии оповестиха на 4 май, че съветското Министерство на вътрешните работи (МВД) е оповестило украинския президент Володимир Зеленски, командващия украинските сухопътни сили генерал-лейтенант Александър Павлюк и някогашния украински президент Петро Порошенко в листата на търсените в Русия и е образувало наказателни каузи против тримата украински водачи.
Руските държавни медии означиха, че съветското МВД не е прецизирало закононарушенията на Зеленски, Павлюк или Порошенко, нито хипотетичните закононарушения на предходни украински чиновници, които Русия е сложила в листата си за търсене, в това число началника на основното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) лейтенант Генерал Кирило Буданов и ръководителят на Службата за държавна сигурност на Украйна (СБУ) Васил Малюк. Един съветски блогър изрази вяра, че заповедта за ареста на Зеленски ще попречи на Зеленски да посещава страни с контракт за екстрадиция с Русия.
Украинското министерство на външните работи (МВнР) назова заповедите за арест акт на съветска агитация.
Украински публични лица неотдавна предизвестиха, че Кремъл ускорява съществуваща осведомителна интервенция, наречена " Майдан 3 ", целяща да сътвори подозрение по отношение на легитимността на президентството на Зеленски измежду украинците и че " Майдан 3 " евентуално ще доближи своя връх към края на май 2024 година
Решението на Кремъл да сложи Зеленски, Павлюк и Порошенко в съветския лист с търсени лица евентуално е част от съветската осведомителна интервенция " Майдан 3 " и от по-широките старания на Кремъл да дискредитира настоящето и предходните прозападни украински държавни управления, последвали революцията на Евромайдан в Украйна през 2014 година, както и да изолира Украйна дипломатически.
Решението на Кремъл да сложи украински чиновници в съветския лист с търсени лица също е аспект от неговите продължаващи старания да утвърди закони в суверенни европейски и постсъветски страни, където няма законова пълномощия. Руското МВД по-рано сложи голям брой чиновници от страни-членки на НАТО - в това число Естония, Латвия и Литва - в листата на търсените от Русия за хипотетично нарушение на разнообразни съветски федерални закони в страните-членки на НАТО.
ISW продължава да прави оценка, че напъните на Кремъл да утвърди юрисдикцията на Русия са за основаване на осведомителни условия, оправдаващи възможна бъдеща съветска експанзия против страните от НАТО.
Руските правоприлагащи органи направиха на 4 май обиск на поддръжници на затворения съветски ултранационалист и някогашен офицер Игор Гиркин (известен още като Стрелков) в Тулска област, евентуално в опит да основат осведомителни условия за възбрана на придвижването в Русия. Съобщава се, че чиновници на съветските правоприлагащи органи, в това число чиновници на Федералната работа за сигурност (ФСБ), са направили обиск в клона на Руското придвижване Стрелков (Гиркин) (РДС) в Тулска област на 4 май.
Служители на съветските правоприлагащи органи са претърсили клона му в Тулска област за членове на общоруския проукраински Руски доброволчески корпус (РДК), които неотдавна бяха приети за отговорни от локален съд за изписване на девиз " Свобода за Стрелков " купчина боклуци в Новомосковск, Тулска област на 29 април.
Руски канал Telegram, който разгласява вътрешна информация от правоприлагащите органи, заяви, че съветски чиновници на реда са претърсили минимум трима членове на РДС и са задържали Александър Омелченко. По-късно са го освободили, само че са конфискували телефона му.
РДС загатна, че чиновници на съветските правоприлагащи органи съзнателно се пробват да дискредитират и забранят придвижването, като настояват, че е обвързвано с РДК, което съветското държавно управление е определило като терористична организация. Руският президент Владимир Путин неотдавна се срещна с губернатора на Тулска област Алексей Дюмин на 2 май, само че не е ясно дали тези две събития са свързани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР