Руските сили отблъснаха няколко атаки на украинските въоръжени сили (ВСУ)

...
Руските сили отблъснаха няколко атаки на украинските въоръжени сили (ВСУ)
Коментари Харесай

Рогов: Руските сили отблъснаха няколко атаки на украинските въоръжени сили в посока Запорожие

Руските сили отблъснаха няколко офанзиви на украинските въоръжени сили (ВСУ) в региона на обитаемоте места Новомайорское и Новодонецкое на Запорожката линия на бойно прикосновение. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов.

" В Новодонецки и Новомайорски: всичко е устойчиво по линията на бойно прикосновение. Имаше няколко опита за офанзиви от съперника, само че всички те бяха спрени и офанзивите бяха отбити ", добави още Рогов.

По думите му артилерийският обстрел на съветските позиции от украинските въоръжени сили в този регион видимо се е нараснал.

" Очевидно главният удар в този момент пада върху Новодонецки. Очевидно те се пробват да намерят едва място, с цел да пробият и да се придвижат на юг. Врагът не може да пробие, да се закрепи по никакъв метод и да отиде по-дълбоко ", заяави Рогов.

Както заяви съветското министерство на защитата, украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. Според ведомството за 3 месеца въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 66 хиляди военнослужещи и 7,6 хиляди единици разнообразни оръжия, без да реализират задачите си в нито едно от направленията. На 4 септември съветският президент Владимир Путин съобщи, че украинската контраатака се е провалила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР