Руските сили окупираха Запорожската атомна електроцентрала (АЕЦ) в Южна Украйна,

...
Руските сили окупираха Запорожската атомна електроцентрала (АЕЦ) в Южна Украйна,
Коментари Харесай

Държавния инспекторат за ядрено регулиране: Системите, които са важни за безопасността на Запорожката АЕЦ, работят

Руските сили " окупираха " Запорожската атомна електроцентрала (АЕЦ) в Южна Украйна, откакто пожар избухна в оборудването рано в петък, съгласно Държавния инспекторат за нуклеарно контролиране на Украйна, предава CNN.

„ В момента площадката на Запорожската АЕЦ е окупирана от военните сили на Руската федерация “, се споделя в изказване на регулаторния орган в петък.
„ Административната постройка и контролно-пропускателният пункт на гарата са под контрола на окупаторите “, сподели Енергоатом, украинският нуклеарен енергиен оператор, в изказване посредством Telegram в петък.

„ Персоналът на централата продължава да работи по енергоблокове, осигурявайки стабилната работа на нуклеарните уреди “, допълниха от Енергоатом. „ За страдание измежду украинските бранители на станцията има починали и ранени.
Шестте реактора на електроцентралата остават непокътнати, макар че спомагателните здания на реакторния блок 1 са развалени, оповестиха от Държавния инспекторат за нуклеарно контролиране.

„ Системите и съставените елементи, които са значими за сигурността на АЕЦ, работят “, се споделя в изказването. При нередовност на блок 1, четири от шестте модула се охлаждат, до момента в който един блок обезпечава зареждане.

„ В момента не са регистрирани промени в радиационната конюнктура “, се споделя в известието.

След тежък обстрел от съветски сили рано в петък, избухна пожар в атомната централа, което провокира паника от специалисти и украински чиновници.

Първоначално пожарникарите не са имали достъп до мястото. След известно време борбата спря, пожарникарите бяха позволени да влязат и огънят беше сподавен. Няма данни за потърпевши от пожара.

Американските и украинските управляващи обявиха, че равнищата на радиация наподобяват естествени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР