Руските сили не отбелязаха значителен напредък, а украинските сили заеха

...
Руските сили не отбелязаха значителен напредък, а украинските сили заеха
Коментари Харесай

Руската армия буксува в Украйна

Руските сили не означиха забележителен прогрес, а украинските сили заеха спомагателни позиции североизточно от Харков.

Това се показва в обичайния дневен преглед на Института за проучване на войната за обстановката в Украйна.

Украинската контраатака северно от град Харков принуди съветските войски да се отбраняват и наложи старания за укрепване и попълване, целящи да предотвратят по-нататъшното придвижване на украинските войски към съветската граница. Руските старания по южната ос и в Донецка и Луганска област остават в сходен застой и съветските сили не са постигнали обилни триумфи в изискванията на продължаващата сполучлива украинска защита.

Руските сили продължиха да поставят старания за обграждане на украинските позиции в региона на Северодонецк-Рубижне-Лисичанск, само че не реализираха доказан прогрес.

Възможно е съветските сили да стартират ново нахлуване към Бахмут след завладяването на Попасна, с цел да обезпечат достъп до автомагистралата на север към Славянск.

Руските сили се пробват да укрепят позициите си в западната част на Херсонска област, с цел да навлязат в Николаевска област.

Проруски източници в Telegram оповестяват, че украинските сили може би организират контраофанзива на 40 км северно от Изюм, с цел да отрежат съветските елементи в този основен град, макар че Институтът за проучване на войната не може да удостовери тези известия все още.

Руските сили не престават да нанасят наземни удари по украинските позиции в стоманодобивния цех " Азовстал " с поддръжката на въздушни и артилерийски удари. От полка " Азов " обявиха, че през последните 24 часа съветските сили са нанесли 38 въздушни удара и 4 стратегически бомбардировки по " Азовстал ".

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко съобщи, че съветските управляващи депортират тези, които са счетени за " подозрителни " по време на филтрационните ограничения в Мариупол, в лагер за задържане в Оленовка, Донецка област.

Андрюшченко съпоставя оборудването с концентрационен лагер и декларира, че арестуваните са подложени на претъпканост, свиреп условия, всеобщи разпити и насилствени изгубвания.

Институтът за проучване на войната не може да удостовери без значение тези изказвания, само че те изцяло подхождат на обявените по-рано съветски ограничения за " пречистване " в окупирана Украйна.

През последните 24 часа съветските агресори обстрелват Запорожка, Луганска, Николаевска, Донецка, Днепропетровска, Херсонска, Харковска и Полтавска област. Убити са 2 души. Ранени са 23 жители. Това са данните от районните военни администрации.

Източник: Института за проучване на войната за обстановката в Украйна
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР