Руските сили не отбелязаха значителен напредък, а украинските сили заеха

...
Руските сили не отбелязаха значителен напредък, а украинските сили заеха
Коментари Харесай

Руската армия буксува в Украйна

Руските сили не означиха забележителен прогрес , а украинските сили заеха спомагателни позиции североизточно от Харков.

Това се показва в обичайния дневен преглед на Института за проучване на войната за обстановката в Украйна.

Украинската контраатака северно от град Харков принуди съветските войски да се отбраняват и наложи старания за укрепване и попълване, целящи да предотвратят по-нататъшното придвижване на украинските войски към съветската граница. Руските старания по южната ос и в Донецка и Луганска област остават в сходен застой и съветските сили не са постигнали обилни триумфи в изискванията на продължаващата сполучлива украинска защита.
 В Украйна: Настъпление в Луганск, контранастъпление в Харков
В Украйна: Настъпление в Луганск, контранастъпление в Харков

Има ли цивилни към момента в " Азовстал "?

Руските сили продължиха да поставят старания за обграждане на украинските позиции в региона на Северодонецк-Рубижне-Лисичанск, само че не реализираха доказан прогрес.

Възможно е съветските сили да стартират ново нахлуване към Бахмут след завладяването на Попасна, с цел да обезпечат достъп до автомагистралата на север към Славянск.

Руските сили се пробват да укрепят позициите си в западната част на Херсонска област, с цел да навлязат в Николаевска област.

Проруски източници в Telegram оповестяват, че украинските сили може би организират контраофанзива на 40 км северно от Изюм, с цел да отрежат съветските елементи в този основен град, макар че Институтът за проучване на войната не може да удостовери тези известия все още.
 Русия нанесла на Украйна повече от 2150 ракетни удара
Русия нанесла на Украйна повече от 2150 ракетни удара

Включително 25 ракетни удара по град Одеса на 8-9 май 2022

Руските сили не престават да нанасят наземни удари по украинските позиции в стоманодобивния цех " Азовстал " с поддръжката на въздушни и артилерийски удари. От полка " Азов " обявиха, че през последните 24 часа съветските сили са нанесли 38 въздушни удара и 4 стратегически бомбардировки по " Азовстал ".

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко съобщи, че съветските управляващи депортират тези, които са счетени за " подозрителни " по време на филтрационните ограничения в Мариупол, в лагер за задържане в Оленовка, Донецка област.

Андрюшченко съпоставя оборудването с концентрационен лагер и декларира, че арестуваните са подложени на претъпканост, свиреп условия, всеобщи разпити и насилствени изгубвания.
 Украйна в контранастъпление северно от Харков
Украйна в контранастъпление северно от Харков

Киев се цели в тиловите линии за доставки на Русия

Институтът за проучване на войната не може да удостовери без значение тези изказвания, само че те изцяло подхождат на обявените по-рано съветски ограничения за " пречистване " в окупирана Украйна.

През последните 24 часа съветските агресори обстрелват Запорожка, Луганска, Николаевска, Донецка, Днепропетровска, Херсонска, Харковска и Полтавска област. Убити са 2 души. Ранени са 23 жители. Това са данните от районните военни администрации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР