Руските сили настъпват по направлението Артьомовск — Лисичанск. На кадри

...
Руските сили настъпват по направлението Артьомовск — Лисичанск. На кадри
Коментари Харесай

Терминатор-и и танкове в бой: Руските сили настъпват по направлението Артьомовск - Лисичанск

Руските сили настъпват по направлението Артьомовск — Лисичанск. На фрагменти от този сектор на фронта се виждат исторически фотоси от първото бойно кръщение на машините за поддръжка на танкове (БМПТ) " Терминатор ", които дружно с танкове на съветската войска нападат украински позиции на територията на ДНР, оповестяват съветските медии.

По данни на кореспондента на " Известия " Алексей Полторанин украинските бойци бягат от позициите си под Северодонецк, изоставяйки оръжията си в окопите.

" Оръжието, което открихме в окопите - автомати, гранатомети, картечници. Огромно количество ", демонстрира Полторанин.

Сред захвърленото оръжие са открити и американски противотанкови ракетни комплекси (ПТРК) Javelin.

А един от основните украински пропагандисти, основният редактор на уеб страницата " Цензор " Юрий Бутусов, прикани Въоръжените сили на Украйна незабавно да дадат заповед за изтеглянето на войските от отбранителната линия Лисичанск-Северодонецк. Според него, в случай че те не бъдат изтеглени от фронтовата линия, ще попаднат в обграждане и ще последват ориста на укрепилите се в мариуполския цех " Азовстал " военни.

Ако политиците не заповядат оттегляне, ще настъпи погром, предизвестява Бутусов, който разкритикува " безумната процедура на изпращането на фронта на хора даже без минимална подготовка ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР