Руските сили, насочили се към столицата на Украйна, се прегрупират

...
Руските сили, насочили се към столицата на Украйна, се прегрупират
Коментари Харесай

Блицкригът към Киев се провали, но Русия се готви за нова атака към столицата

Руските сили, насочили се към столицата на Украйна, се прегрупират северозападно от Киев, съобщи „ Ройтерс”, базирайки се на сателитни фотоси. Англия предизвести, че „ до дни” Русия готви нахлуване.

Русия продължава да нанася удари по градове в Украйна, до момента в който нейната съществена цел си остава Киев. Блицкригът на съветската войска, почнал на 24 февруари, се провали. Първоначалният проект на съветската войска за стремително нахлуване против столицата не съумя, само че това не значи, че няма да има ново. „ Русия евентуално се стреми да рестартира и пренастрои силите си за възобновена настъпателна активност през идващите дни “, съобщи английското министерство на защитата с настоящи разследващи данни. Това евентуално ще включва интервенции против столицата Киев. Руските сухопътни сили към момента реализират единствено стеснен прогрес, възпрепятствани от непрекъснатите логистични проблеми и украинската опозиция.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. През последните дни зачестиха нападенията на съветския агресор по цивилни цели в Украйна, в това число учебни заведения, лечебни заведения и детски градини. Много цивилни украинци бяха убити, до момента в който Кремъл продължава да твърди, че нападна единствено военни обекти от стратегическо значение за Киев. През последните два дни от украинските градове, атакувани от съветската войска, са били изведени сполучливо съвсем 100 000 цивилни жители. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в свое видеообръщение в четвъртък вечерта.

Сателитните изображения на частната американска компания „ Максар “ демонстрират конвоя от транспортни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра. Както наподобява той се е разделил на части и е предислоциран. Бронирани коли от конвоя са видяни в да маневрират в градчета покрай летище „ Антонов “ северно от Киев. Някои от транспортните средства са се преместили в гористи региони, заяви „ Максар “. Конвоят беше струпан до столицата при започване на предходната седмица, само че настъплението му изглажда беше спряно на фона на известия за дефицит на храна и гориво. Американски представители споделиха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.
Снимка: БГНЕС/ EPA  Блицкригът към Киев се провали, само че Русия се готви за нова офанзива към столицата

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР