Руските сили нанасят ракетни удари срещу Харков и околностите му.

...
Руските сили нанасят ракетни удари срещу Харков и околностите му.
Коментари Харесай

Русия нанесе ракетни удари срещу Харков, жертвите са поне 15

Руските сили нанасят ракетни удари против Харков и покрайнините му. Украйна оповестява за най-малко 15 жертви и твърди, че задачата на обстрелите е да накарат Киев да изтегли елементи от главните бойни полета за отбрана на цивилното население.

Руските сили напредват към Лисичанск, нападат постройките на полицията, службите за сигурност и прокуратурата, заяви губернаторът на Луганска област.

Съветник на украинския президент Зеленски призна, че ситуацията в Луганск е доста сложна. Според украинския представител има риск от отделяне от света на Лисичанск и близкия Северодонецк, където остават сред седем хиляди и 8 хиляди цивилни.

Интензивни сражения се водят по продължение на съветската граница в Североизточна Украйна, оповестява губернаторът на украинската област Суми.

Русия и Съединени американски щати си разменят информация за американските бойци в Украйна, само че Москва не счита, че Вашингтон е подготвен да разисква сериозна замяна на пленници.

Руска петролна рафинерия в Новошахтинск, до границата с Украйна, е прекратила работа поради пожар, който евентуално е провокиран от нахлуване с два дрона.

Поразен е зърнен терминал в украинския пристанищен град Николаев. Киев заяви, че износът на зърно през първите 22 дни на юни е понижен с 48 % по отношение на размерите от предходната година.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му ще пренасочи своята търговия и петролен експорт към страните от БРИКС.

Москва работи върху на практика отговор на литовската възбрана за преноса на артикули от санкционния лист на Европейския съюз към съветския анклав Калининград, оповестяват съветски представители, без да влизат в детайлности.

Европейският съюз краткотрайно ще върне потреблението на въглища, с цел да се оправи с понижените съветски доставки на газ, заяви представител на Брюксел. Ситуацията на газовите пазари и високите цени доведоха до търсене на различни горива.

Търговска верига оповестява пред Ройтерс за дефицит на палмовото масло, добито по резистентен метод. Причината е, че редица производители на храни са почнали да го употребяват като сурогат на слънчогледовото олио от Украйна и за реализиране на екологични цели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР