Руските сили активизираха въздушното си разузнаване над Одеса и областта.

...
Руските сили активизираха въздушното си разузнаване над Одеса и областта.
Коментари Харесай

В Одеса бият тревога: Руската армия активизира въздушното разузнаване, има опасност от ракетни удари

Руските сили активизираха въздушното си разузнаване над Одеса и региона. За това предизвести прескеретарят на ръководителя на одеската регионална военна администрация Сергей Братчук, представен от организация УНИАН.

" Врагът засилва въздушното разузнаване, в това число като наблюдава разрушенията, които нанася с ракетните си удари по наша територия ", съобщи Братчук.

Според него вероятността от нови ракетни удари по района остава висока. Руските сили могат да нападат както от акваторията на Черно море, където се намират две фрегати, въоръжени с крилати ракети " Калибър ", по този начин и със самолети на стратегическата авиация, които изхвърчат от територията на РФ.

В оперативното командване не изключват и опцията от десант на диверсионно-разузнавателни групи по крайбрежието на Одеса и устието само че Дунав.

По данни на командването, корабната формация на РФ продължава блокадата на корабоплаването и засилва дейностите си към Змийския остров. Руските сили са разположили на острова ракетно-артилерийски установки, осъвременени реактивни системи за залпов огън, както и станции за радиоелектронна битка, което свидетелства за желанията им да пазят своите кораби и да нападат крайбрежието на Одеска област.

И макар че няма признаци за подготовка на десантна интервенция, не са изключени опити за изпращане на диверсионно-разузнавателни групи.

Припомняме, че още на 23 май украинското оперативно командване " Юг " сигнализира за вероятни ракетни удари от Черно море по Одеска област, като предизвести, че към съветската формация в Черно море от 7 огромни десантни кораба и 2 ракетни, от Севастопол се е включил един от най-новите кораби на Черноморския съветски флот " Адмирал Макаров ".

А Сергей Братчук прикани жителите да не подценяват разпоредбите за сигурност и да внимават с възможни взривоопасни предмети на черноморското крайбрежие и по плажовете на Одеса, тъй като крайбрежието е минирано.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР