Руските олигарси, на които се опира руският президент Владимир Путин,

...
Руските олигарси, на които се опира руският президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Руските олигарси, на които се опира Путин, за да управлява Русия, започват да надигат глас

Руските олигарси, на които се опира съветският президент Владимир Путин, с цел да ръководи Русия, стартират да надигат глас против нашествието в Украйна. Те са измежду първите жертви на глобите, наложени от западните страни: възбрана за престой, заледяване на активи.

Подобни рецензии до неотдавна бяха немислими в страна, където икономическият хайлайф беше жертван на смирение след идването на Путин на власт.

Олигархът Олег Дерипаска изиска през днешния ден да бъде комплициран завършек на държавния капитализъм в Русия на фона на рецесията, провокирана от западните наказания след нашествието в Украйна.

" Това тук е същинска рецесия, трябват същински спешни мениджъри, би трябвало непременно да се промени икономическата политика и да се постави завършек на целия този държавен капитализъм ", написа в " Телеграм " създателят на алуминиевия колос " Русал ".

За разлика от 2014 година, когато след анексирането на Крим от Москва бяха признати първите наказания, в този момент няма да бъде допустимо да се чака, продължи олигархът, който е измежду 50-те най-богати хора в Русия. Дерипаска уточни, че чака от държавното управление уточнения и ясни мнения по икономическата политика през идните три месеца.

Друг съветски милиардер, Олег Тинков, създател на банка " Тинкофф " (Tinkoff), също разкритикува нашествието в Украйна. В обръщение в " Инстаграм " той отбелязва, че " през днешния ден в Украйна умират почтени всеки ден, това е немислимо и недопустимо ", като приканва да се харчат пари за лекуването на хора, за просвета, с цел да бъде преборен ракът, а не за война.

Друг от най-богатите хора в Русия, олигархът Роман Абрамович, е бил свикан от Украйна да помогне за намиране на решение и от този момент поставя големи старания за това, сподели неговата говорителка Рола Брентлин.

В неделя милиардерът Михаил Фридман разкритикува войната в Украйна в писмо до чиновниците на неговия фонд " ЛетърУан " (LetterOne). " Убеден съм, че войната в никакъв случай не може да съставлява отговор. Тази рецесия ще коства животи и ще опустоши два народа в продължение на стотици години ", написа той, изразявайки вяра това клане да завърши.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР