Руските окупационни власти заявиха, че всички блокове на Запорожската атомна

...
Руските окупационни власти заявиха, че всички блокове на Запорожската атомна
Коментари Харесай

Русия съобщи за спирането на Запорожската АЕЦ

Руските окупационни управляващи обявиха, че всички блокове на Запорожската атомна електроцентрала ще спрат работа , съобщи кметът на Мелитопол Иван Федоров, представен от Би Би Си.

Той изрече съмнение, че в завзетите територии на Запорожска област може да се приготвят провокации.

" Заедно с евакуацията на жителите на фронтовите региони и бягството на сътрудниците демонстративната нервност на окупаторите наподобява като подготовка за провокации , за които ще бъде упрекната ВСУ ", написа Иван Федоров в " Телеграм ".

- Обръщам се към жителите на окупираните територии: грижете се за себе си, избягвайте всеобщи събирания през идващите дни, стойте надалеч от местата, където обитават окупатори ".

В петък Евгений Балицки, назначен от съветските управляващи за изпълняващ длъжността началник на окупираната част на Запорожка област, разгласи отчасти евакуиране на жителите от 18 обитаеми места на фронтовата линия, като изясни това решение с обстрела от страна на ВСУ. В събота се появи ново известие, съгласно което географията на евакуацията ще бъде разширена.

Списъкът на обитаемоте места включва Тимошовка, Смирново, Тарасовка, Орлянско, Молочанск, Куйбишево, Пришиб, Токмак, Малая Белозерка, Василиевка, Велика Белозерка, Днепрорудно, Михайловка, Камянка-Днипровска, Енергодар, Полохи, Конское Раздори и Розовка.

" Хората схващат, че би трябвало да се отдалечат от обстрела , от линията на прикосновение през днешния ден на юг от района и да спасят живота си. Всички служби работят в естествен режим: общинските структури, полицията, прокуратурата, комендантството, цялата администрация - всичко е на мястото си, всички работят ", означи Балицки.
 Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожска области
Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожска области

Подготовка за анексията

Въпреки че Русия разгласи анексирането на украинската Запорожка област , съветските военни управляват единствено към 80 % от района.

Руските въоръжени сили са съумели да окупират Енергодар (където се намира Запорожската атомна електроцентрала), Мелитопол и Бердянск и други Административният център на района, град Запорожие, остава под украински надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР