Руските окупационни власти в Харковска област започнаха да говорят за

...
Руските окупационни власти в Харковска област започнаха да говорят за
Коментари Харесай

Руснаците предлагат евакуация на харковски градове под обстрел

Руските окупационни управляващи в Харковска област започнаха да приказват за евакуация на цивилното население поради обстрел на украинските сили, които очевидно напредват в контраофанзивата си.

Информация за такива оферти разгласява държавната организация ТАСС, а думите са на началникът на военно-гражданската администрация на района Виталий Ганчев. 

Това е първото публично самопризнание от съветска страна за триумф на почналата преди дни атака по втора линия в Северна Украйна , Харковска област.

Въоръжените сили на Украйна са се пробвали да обкръжат град Балаклея в Харковска област , само че са били отблъснати и градът остава под контрола на съюзническите сили, декларира Ханчев в ефира на Russia-24.

Ганчев признава, че украинските сили са нараснали обстрела и на селища в района , като рапортува за нанесени вреди по инфраструктурата.

Малко преди този момент Виталий Ганчев рапортува и че оферират евакуация на град Купянск, източно от Харков . " Ситуацията в град Купянск през днешния ден е такава, че просто сме принудени да осигурим евакуацията на популацията - най-малко на дамите и децата - тъй като градът е изложен на ракетни офанзиви от страна на украинските военни елементи ", съобщи той.

Уточнява се, че на този стадий централизирана евакуация на популацията не е оповестена , само че е предложена на " искащите да заведат децата ни на безвредни места ". Никой не пречи на евакуацията и популацията към този момент може да напусна града , са точните думи на Ганчев във връзка с Балаклея.
 Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област
Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област

Атака против Балаклея

По-рано ръководителят на Харковската регионална държавна администрация съобщи, че Балаклея и Изюм са подложени на непрекъснат обстрел от страна на украинските сили за сигурност. Беше маркирано, че през последните дни интензивността на обстрела в северната част на Харковска област, в това число по границата с Русия, се е нараснала .

Купянск се счита за стратегически значим за снабдяването на съветските войски, които се придвижват на север към Донбас . Балаклея се намира северозападно от Изюм и през нея минават главните потоци за доставяне на огромна съветска формация, която е ориентирана към Славянск и Краматорск . През Балаклея минава и жп пътят за Купянск, по която се получават по-голямата част от военните товари от съветска територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР