Руските окупационни сили в Украйна не са успели досега да

...
Руските окупационни сили в Украйна не са успели досега да
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Партизанското движение в Украйна е огромен проблем за руските окупационни власти

Руските окупационни сили в Украйна не са съумели до момента да обезвреждат проведеното партизанско придвижване на окупираните територии към ноември 2022 година и е малко евентуално да имат опция да го създадат. Това излиза наяве от нов преглед и направената интерактивна карта на Института за проучване на войната (ISW) по отношение на тестваните партизански офанзиви.

Украинските партизани започнаха да нападат проруски украински колаборационисти и съветски личен състав единствено седмица след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна на 24 февруари. По оценки на ISW wкраинските партизани са направили десетки доказани офанзиви в окупирана Украйна и са умъртвили минимум 11 съветски окупатори длъжностни лица и видни сътрудници към 1 ноември.

Лошата съветска оперативна сигурност е разрешила украинските партизански офанзиви. Руските сили не са прикрили дейно самоличността на проруските колаборационисти и не са съумели да обезпечат обикновена сигурност на съветските окупационни чиновници в домовете и на работните им места. Москва не е съумяла да отбрани уязвими сектори от сериозни съветски наземни информационни линии, като възли на железопътни линии и мостове, изключително в селските региони.

Украинските партизани свободно събират информация за ориентиране на съветски военни и цели на окупационните управляващи и предават тази информация на други партизани и на украинска войска.

Увеличаващият се дефицит на жива мощ в Русия понижава способността на съветските сили дейно да обезпечават тиловите си региони против партизански офанзиви.

Руските сили заемат почти 85 300 квадратни километра от територията на Украйна отвън Крим. Недостигът на съветска жива мощ попречва напъните за обезпечаването на тази зона. Украинското разузнаване заяви на 28 октомври, че съветската войска е концентрирала 40 000 военнослужещи – множеството от останалите стандартни сили на Русия – в окупираната от Херсонска област, където Русия е завзела почти 23 000 квадратни километра.

Приоритизирането на Херсонска област от съветската войска евентуално е влошило положението на съветските сили за сигурност в Запорожие (забележително огнище на партизанска дейност), Донецка и Луганска области. Партизанските офанзиви не престават в окупираните от Русия Херсонска и Запорожка области даже след анексирането на тези райони от Русия на 30 септември, което демонстрира, че съветските сили не престават да не могат да подсигуряват сигурността на окупираната територия.

Украинските партизански офанзиви отклониха съветските запаси надалеч от фронтовата линия, с цел да се включат в обезпечаването на тила, влошавайки съветските благоприятни условия за отбрана против украинските контраофанзиви, да не приказваме за осъществяване на лични настъпателни интервенции. Руските окупационни управляващи разпоредиха на детайли от специфичните елементи на Росгвардия и Федералната работа за сигурност да реализират тилова защита в окупирана Украйна.

Съобщава се, че Москва е разположила неуточнени специфични антипартизански детайли в самия град Херсон в отговор на партизански офанзиви, ориентирани към окупационни чиновници в несигурно време преди 12 юни. Специални полицейски елементи на Росгвардия са ситуирани в окупирания Старобилск, Луганска област на 22 август със задача да подсигуряват там сигурността. Руското министерство на вътрешните работи изпратило еднообразен личен състав от Санкт Петербург и Ленинградска област за осъществяване на патрули в Старобилск, Щастя и Станистя Луганска в Луганска област, с цел да „ предотвратят и подтиснат провокации за дестабилизиране на обстановката в незнаен миг преди 23 август “. Руски източници също потвърдиха, че съветските отряди на Спецназ, евентуално от Центъра за специфични цели на ФСБ, са правили инспекции на място и други задания на правоприлагащите органи в някогашната окупирана Харковска област на 24 август.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР