Руските окупатори удариха централния пазар в украинския град Константиновка, Донецка

...
Руските окупатори удариха централния пазар в украинския град Константиновка, Донецка
Коментари Харесай

Русия удари централния пазар в Константиновка, има 16 жертви

Руските окупатори удариха централния пазар в украинския град Константиновка, Донецка област – оповестява се за жертви и ранени. На мястото е избухнал пожар. По данни на военните Москва е нанесла удар с ракети С-300.

Предварителните данни демонстрират 16 починали, оповестява кореспондентът на „ Радио Свобода “ от мястото на нещастието.

По-късно президентът Володимир Зеленски удостовери броя на жертвите.

„ Днес артилерията на съветските терористи умъртви 16 души в град Константиновка, Донецка област. Обикновен пазар. Магазини. Аптека. Хората, които нищо не са създали. Много ранени. За страдание, броят на убитите и потърпевшите може да се усили “, разгласи украниският водач.

Той добави, че когато някой по света към момента пробва да си има работа с руснаците, то това значи, че си затваря очите за действителността, наглостта на злото и дързостта на подлостта.

Премиерът Денис Шмигал добави, че измежду починалите има едно дете.

„ Моите откровени съболезнования на фамилиите и околните на починалите. Всички служби работят. Пожарът е локализиран. Помагаме на потърпевшите “, написа той в обществените мрежи.

Според вътрешния министър Игор Клименко потърпевши са общо 44 души – 28 са ранените. Сред тях и един избавител. Повредени са 30 търговски павилиона, пожарът се е разпрострял на 300 кв. м. По-късно в известие на прокуратурата се прецизира, че са постради 20 магазина, електропредаватели, посвредена е административна постройка и петият етаж на жилищен блок. Изгорели са леки коли и осем търговски обекта.

Престъплението на руснаците е квалифицирано по член 2, алинея 438 от Кодекса за углавни закононарушения – нарушаване на законите и обичаите за водене на война.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР