Руските окупатори искат отново да ударят Украйна с ирански безпилотни

...
Руските окупатори искат отново да ударят Украйна с ирански безпилотни
Коментари Харесай

Зеленски предупреди: Кремъл готви продължителна кампания с ирански дронове

Руските окупатори желаят още веднъж да ударят Украйна с ирански безпилотни дронове-камикадзе " Шахед ". Те възнамеряват продължителна офанзива .

Това заяви във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски.

Той напомни, че са минали единствено два дни от 2023 година, а украинските сили за противовъздушна защита към този момент са свалили над 80 ирански дрона , които руснаците са изстреляли към страната ни.
 Руските военни настояват, че удрят по хранилища за дронове в Украйна
Руските военни настояват, че удрят по хранилища за дронове в Украйна

Осуетили проекти на Киев за набези против Русия

" В близко бъдеще този брой може да се усили, тъй като през тези седмици нощите могат да бъдат много бурни. Имаме информация, че Русия възнамерява продължителна офанзива в Шахедин. Тя може да заложи на изтощаването. За изтощение на хората ни, на въздушната ни защита, на силата ни. Но ние би трябвало да създадем - и ще създадем всичко, с цел да се провали тази терористична цел, както и всички останали ", акцентира президентът.

Зеленски също по този начин благодари на командванията на въздушните сили в Центъра, Юга и Изтока за сполучливата отбрана на небето.

" И изключително - бойците от 96-а Киевска, 208-а Херсонска и 138-а Днепърска зенитно-ракетна бригада, 301-и Никополски зенитно-ракетен полк на Военновъздушните сили и бойците от 39-и зенитно-ракетен полк на Сухопътните войски. Благодарение, несъмнено, на нашите водачи на изтребители и бойци от мобилните пожарни екипи ", добави президентът.
 ISW: Русия е получила нови дронове от Иран
ISW: Русия е получила нови дронове от Иран

Путин позволи на военни и бюрократи да заграбват украински парцели

Припомняме ви, че по-рано бе обявено, че през нощта на 2 януари украинските сили за противовъздушна защита са свалили 29 противников безпилотни самолета камикадзе и една ракета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР