Руските национали по борба свободен стил получиха отказ за американски

...
Руските национали по борба свободен стил получиха отказ за американски
Коментари Харесай

САЩ не дадоха визи на руските борци за Световната купа в Айова

Руските национали по битка свободен жанр получиха отвод за американски визи и няма да вземат участие на шампионата за Световната купа в Айова Сити, заяви интернационалната федерация по битка (UWW). На мястото на руснаците са поканени борците на Монголия.

Турнирът е на 7 и 8 април в Айова Сити, а още през март посолството на Съединени американски щати в Москва е отказало да организира събеседване за визи с борците, оповестяват пък съветски медии. Съставът на Иран пък напряко се е отказал да взе участие за Световната купа и той ще бъде сменен от отбора на Индия.

Така в гр. А ще са тимовете на Съединени американски щати, Грузия, Япония и Индия, а в гр. Б - на Куба, Казахстан, Азербайджан и Монголия.
Президентът на съветската федерация по битка - олимпийският първенец от Сеул`88 Михаил Мамиашвили, съобщи че без руснаци и иранци, които са най-силните школи в свободната битка, шампионатът ще е доста слаб.

Същото твърди и треньорът на съветския отбор Дзамболат Тедеев: " Зрелищността се предпоставя от съревнование сред титуловани борци. А като се борят слабаци, равнището пада доста. На шампионата трябваше да вземат участие най-хубавите тимове от 2017 година, само че когато се основават изкуствени трудности, няма какво да се направи. В момента най-силните тимове в света са на Русия и Иран. Като ги няма тях, няма тласък, няма конспирация. Индия и Монголия нямат нито история, нито обичаи в битката, нито световноизвестни борци. Спортът би трябвало да е отвън политиката, само че някои към момента не помнят това ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР