Руските нашественици съсредоточават основните си усилия върху провеждането на настъпателни

...
Руските нашественици съсредоточават основните си усилия върху провеждането на настъпателни
Коментари Харесай

Украинският Генщаб за обстановката на фронта

Руските нашественици концентрират главните си старания върху провеждането на настъпателни интервенции на Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското посоки. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във вечерната си сводка на 20 февруари. Тя бе представена от организация УНИАН.

През деня на обстрел са били подложени регионите на три обитаеми места от Черниговска област, 7 обитаеми места в Сумска област, както и над 20 селищни региона в Харковска област. На обстрел са били подложени селища на Луганска и Донецка област.

На Бахмутското направление бяха обстрелвани над 15 региона на обитаеми места, на Авдеевското и Шахтьорското посоки врагът е направил артилерийски обстрел на над 20 обитаеми места, на Запорожкото направление са потърпевши регионите на 23 обитаеми места. „ В Херсонско направление от противников артилерийски обстрел пострада Херсон, както и региони на над 30 обитаеми места ”, твърди Генералният щаб на Украйна.

От Генералния щаб допълват, че бранителите на страната ни са отбили противников офанзиви в региони на редица обитаеми места. „ Враговете на нашата земя търпят големи загуби ”. Загубите на Русия в Украйна са почти 143 680 нашественици. Освен това е унищожена доста вражеска техника, в това число 3316 танка.

Междувременно съветската агитация заплаши с потреблението на авиация, която до момента не е взела участие. Военновъздушни сили на Украйна предизвестиха, че на 23-24 февруари са вероятни ексцентрични дейности на съперника и няколко талази от офанзиви. Коментирайки тези закани, президентът Володимир Зеленски акцентира, че това заплашване няма да има последици. Той удостовери, че Русия в действителност може да потърси реванш тази седмица, само че към този момент не е толкоз мощна, колкото беше преди година. Както сподели Зеленски в изявление за „ Ди Велт ”, руснаците даже преди година не разполагаха с задоволително запаси за пълномащабно нахлуване. Освен това окупаторите са демотивирани. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР