Руските милиардери загубиха над 3.1 млрд. долара само за ден,

...
Руските милиардери загубиха над 3.1 млрд. долара само за ден,
Коментари Харесай

Путин се превърна в кошмар за руските олигарси

Руските милиардери изгубиха над 3.1 милиарда $ единствено за ден, написа Bloomberg, представени от Fakti.bg. Загубите са разследване на предлагането на президента Владимир Путин за по-високи налози в металургията и добивите на скъпи метали.

Съветникът на президента Андрей Белосов изброи 14 компании, които би трябвало да заплащат по-високи налози, което незабавно се отрази на положенията на техните притежатели.

Засегнатите компании включват MMC Norilsk Nickel PJSC, следена от Владимир Потанин, Severstal PJSC, където максимален акционер е Алексей Мордашов, както и Sibur Holding PJSC, ръководена от Леонид Микелсон и Генади Тимченко.

Планът за по-високи данъци за обособени промишлености цели да се наберат 500 милиарда рубли, или към 7.4 милиарда $, с което да се помогне на разходната част на бюджета на страната. По-високите налози ще обиден същo и химическата промишленост, както и производителите на тор. Предложението ми наподобява като поощряване на неефективността, споделя Владимир Лисин в имейл до Bloomberg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР