Руските медии съобщават, че тя е връчила на Татарски статуетка,

...
Руските медии съобщават, че тя е връчила на Татарски статуетка,
Коментари Харесай

Коя е Дария Трепова, обвинена от Кремъл за взрива в Санкт Петербург?

Руските медии оповестяват, че тя е връчила на Татарски статуетка, за която се счита, че съдържа експлозивите, които са го убиха и раниха над 30 души в кафене в Санкт Петербург. Във видео, оповестено през днешния ден от съветското вътрешно министерство, Трепова прави цялостни признания. Показанията й обаче най-вероятно са получени под напън и тя не споделя дали е знаела за експлозива.

Руските публични лица настояват, че става дума за терористичен акт. Според тях той е бил плануван и проведен от територията на Украйна. Заподозряната пък е покровител на Фондацията за битка с корупцията (ФБК), ръководената от съветския опозиционен водач Алексей Навални организация. 

Близките и фамилията й обаче настояват, че тя е била арестувана на антивоенен митинг в Русия при започване на войната, а възгледите й не са радикални и Трепова не е способна да убива. Съпругът й Дмитрий Рилов допуска, че тя може да е била излъгана.

Какво се знае за Даря Трепова? 

Според разкази на нейни близки пред BBC младата жена е ученик на учебно заведение в рад Пушкин край Санкт Петербург. По това време Трепова към момента не е имала никакви политически възгледи. Други източници споделят, че по-късно тя се е записала в държавния университет в Санкт Петербург, макар че не е ясно в какъв факултет. Не е ясно и дали е приключила образованието си. 

Според различен другар, тя е работила дълго време в магазин за винтидж облекла в града, само че преди месец е напуснала работата си, с цел да се реалокира в Москва.

Не е ясно от какъв брой време е фамилна. В изявление за телеграм канала " Агентство " другари настояват, че бракът им е " смешка " и те са просто другари. 

Говори се, че Рилов е член на дребна маргинална опозиционна група, наречена Либертарианската партия, която взе участие в демонстрациите против войната. Самата Трепова и брачният партньор й бяха арестувани при започване на съветската инвазия и вълненията в Русия. Според някои отчети самият Рилов е търсен за ликвидиране. 

Руските следователи не са изключили опцията Трепова да не е знаела какво има в статуетката, дадена на военния блогър, умрял в кафенето. Освен това съветски медии показват, че самата тя е водила преписка с Татарски и е участвала на предходни събития, в които той е взел участие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР